STS: Măsura de întrerupere a serviciilor de comunicații speciale utilizate de Băsescu, de la 18.00

STS: Măsura de întrerupere a serviciilor de comunicații speciale utilizate de Băsescu, de la 18.00
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) informează că vineri, începând cu ora 18.00, la solicitarea președintelui interimar Crin Antonescu, a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicații speciale utilizate de președintele suspendat Traian Băsescu.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) informează că vineri, începând cu ora 18.00, la solicitarea președintelui interimar Crin Antonescu, a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicații speciale utilizate de președintele suspendat Traian Băsescu.

„Începând cu data de 20 iulie 2012, orele 18:00, Serviciul de Telecomunicații Speciale a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicații speciale, utilizate de Președintele României, d-l Traian Băsescu, suspendat din funcție. Măsura a fost dispusă la solicitarea scrisă a Președintelui interimar al României, d-l Crin Antonescu”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFX de STS.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a anunțat, vineri, că a dat dispoziție directorului STS, Marcel Opriș, să întrerupă „de îndată” linia specială de la sediul de campanie al președintelui suspendat, Traian Băsescu.

„Am adresat astăzi o dispoziție directorului STS, domnul Marcel Opriș, în care i-am cerut să ia de îndată măsurile pentru a se reintra în deplină legalitate, adică întreruperea funcționării acestui serviciu special pentru o persoană privată”, a spus Crin Antonescu, într-o declarație făcută la Palatul Cotroceni.

„Cred că directorul STS va lua măsurile necesare și, o dată cu luarea acestor măsuri, cazul, din punctul meu de vedere, este închis, a spus Antonescu.

El a arătat că legea este lege și se aplică, „nu după cum crede Traian Băsescu, nu după cum dă ordine verbale din mașină, de pe gard sau din altă parte, Traian Băsescu, ci în conformitate și litera și spiritul acesteia”.

Antonescu a arătat că pe el personal nu îl interesează câte telefoane speciale au la dispoziție Traian Băsescu sau oamenii din jurul său și că „poate să aibă și o mie”.

„Problema este că în țara asta există legi, că legile trebuie respectate și că în țara asta sunt oameni care au obligația de a face ca legile să fie respectate. Nu puteam să mă sustrag de la a lua o anumită atitudine și măsuri, la fel ca și Comisia de apărare din Senat. (…) Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo, au fost instalate în virtutea unei legislații care prevede strict și exclusiv beneficiarii unor astfel de instalații și au fost instalate printr-o interpretare mai largă decât permitea legea noțiunii de președinte al României”, a menționat Crin Antonescu.

El a precizat că este o singură persoană care exercită, efectiv, atribuțiile acestei funcții și că nu există în legislație noțiunea de președinte suspendat, nici în Constituție, nici în legea specifică de funcționare a STS, nici în alte documente cu caracter secret.

Antonescu a adăugat că această instalare s-a făcut, din câte a înțeles, pe baza unei dispoziții verbale a celui care era încă în exercițiu la data la care a dat această dispoziție.

Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că a folosit acest prilej, „în care nu putea să răspundă decât în mod ridicol, și anume că folosește acele telecomunicații speciale pentru a comunica cu SPP, pentru a extinde plaja de discurs și a delira într-un mod jalnic despre noi lovituri de stat, despre destructurarea serviciilor și amenințarea siguranței naționale”.

Președintele interimar a explicat că protecția la care are dreptul Traian Băsescu, pe deplin, prin lege, este „deplin asigurată”.

„În prima zi a mandatului meu interimar, l-am chemat pe directorul SPP, domnul Pahonțu, și primul lucru pe care i l-am spus și de care m-am interesat este privitor la repsecgtarea legii în această privință. I-am cerut să se asigură că tot ce trebuie să facă prin lege Serviciul de Protecție și Pază pentru Traian Băsescu, în această perioadă, trebuie făcut și este foarte important. Am toate garanțiile că SPP își face datoria și în acest caz și nu există nicio problemă, chiar dacă nu există telefoane speciale”, a mai declarat Antonescu.

Întrebat dacă i-a dat un termen șefului STS, Marcel Opriș, pentru ridicarea acestor echipamente, Antonescu a spus: „Nu am nicio îndoială că directorul STS înțelege exact ce și de ce trebuie să facă, în raport cu legea. Eu nu i-am ordonat acest lucru, că nu sunt la armată, nu forțez legea și nu am dorit să forțez sau să încalc deloc legea”.

Crin Antonescu a mai precizat că este convins de faptul că, în urma discuției și adresei trimise, vineri, șeful STS se va conforma.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecția sa și că s-ar bucura dacă l-ar suna și președintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care „ard”, cum ar fi Siria.

„Este una din marile gogoși ale unor oameni pur și simplu disperați. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, președintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat”, a afirmat Băsescu într-un interviu la RRA.

De asemenea, el a arătat că protecția sa de către SPP se impune nu pentru că ar vrea el personal, ci pentru că „angajații SPP riscă ani grei de pușcărie” dacă nu îi asigură nivelul de protecție prevăzut de lege.

„Eu trebuie să comunic cu SPP, altfel nu am nicio treabă cu nimeni. Sau poate vrea președintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere într-o problemă care arde. Aș fi bucuros dacă l-ar interesa părerea mea într-o problemă cum ar fi Siria”, a spus Băsescu.

Totodată, el a precizat că la sediul său de campanie nu dispune de telefonul secretizat, „cel negru cu butoane”, ci de telefonul operativ. „Am telefonul operativ și telefonul scurt”, a mai spus președintele suspendat.

Președintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea șefului STS, Marcel Opriș, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea și funcționarea liniei speciale la sediul de campanie al președintelui suspendat Traian Băsescu se situează în afara prevederilor și normelor legale.

Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Gigi Becali, atac incredibil de dur la adresa Anamariei Prodan: ”Nici nu mai vorbesc cu...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Scandal șocant, în direct, la TV! Gigi Becali a făcut-o praf pe Anamaria Prodan! De...
Harta lumii trebuie să fie modificată în curând. Cum au ajuns să fugă țările unele...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Prima țară care aprobă utilizarea ivermectinei pentru tratarea SARS-CoV-2
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Soția lui Ilie Năstase, DECIZIE RADICALĂ. Unde a plecat, departe de Ilie Năstase
Breaking: Un mare star de la Hollywood divorțează de soția secretă româncă pe care o...
Vestea șoc a momentului în România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS la doar 38 de...
Fotografia publicată de Anda Adam în care a dezactivat comentariile. Cum arată la 40 de...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide