• Publicat:
Știri

Studentul care i-a pus probleme lui Iohannis la dezbatere, o nouă lecție: Am refuzat mai multe invitații / La 30 de ani de la Revoluție, mi se pare ireal că…

Studentul care i-a pus probleme lui Iohannis la dezbatere, o nouă lecție: Am refuzat mai multe invitații / La 30 de ani de la Revoluție, mi se pare ireal că…
Adrian Tîrcă, studentul care l-a incomodat pe Klaus Iohannis la evenimentul de marți seara, lovește din nou. După ce l-a întrebat pe Iohannis de ce nu a invitat „niște jurnaliști care să pună niște întrebări incomode", Tîrcă continuă în același stil.

„Azi (miercuri – nr.) am refuzat invitații, interviuri și interviuri-portret de la DCNews, Libertatea, Realitatea TV și Europa Liberă. Și voi refuza și în continuare. Mi se pare ireal că, la 30 de ani de la Revoluție, a pune o întrebare incomodă Puterii poate fi un act atât de revoluționar…”, a scris studentul pe Facebook.

„Aș dori să vă întreb de ce nu ați ales să invitați și niște jurnaliști care să vă pună niște întrebări incomode. Subiectele sunt știute: problema caselor, problema conferințelor de presă pe care nu le-ați ținut de-a lungul mandatului”, i-a zis Tîrcă lui Iohannis.

„Cine a câștigat dezbaterea de aseară?

Depinde pe cine întrebi. Dacă te uiți pe „presa oficială”, „quality”, care nici măcar nu a inclus întrebarea mea în live text, e indiscutabil că Iohannis. Nici nu avea cum altfel – era greu să nu strălucească în piesa de teatru pusă în scenă pentru el.

În partea cealaltă, la Dăncilă, a fost baie de sânge. Viorica înțeleg că a fost un fel de Maria Abramovic aseară, a lăsat pe oricine cu o legitimație de jurnalist să vină și să rupă din ea. 2 ore a durat performance-ul în care presa a lovit-o în toate felurile – a rămas iconică imaginea cu jurnalistul Filip Standavid în trening la microfon, mușcând din Viorica precum la cel mai epic rap battle.

Desigur, președintele are în general o funcție de reprezentare. Dar nu poți să nu te întrebi cum ar reacționa cei doi la o urgență, acolo unde în calitate de șefi ai CSAT trebuie să se mobilizeze și să ia decizii. Viorica pare că ar ieși la înaintare cu tot ce are, chiar dacă nu dispune de prea multe. Iohannis, în schimb, pare că și-ar chema curtenii și le-ar cere să îl aplaude și să îi spună că totul este în regulă…”, mai scria tânărul în 20 noiembrie.

Tânărul a fost lăudat chiar și de analistul Ion Cristoiu, care a spus, mai în glumă, mai în serios, că Tîrcă ar putea fi un nou lider, care să aducă un suflu proaspăt în politică și, de ce nu, în PSD…

foto: Adrian Tirca / Facebook

Inchide