Sturzu: EBA minte cu o nerușinare demnă de numele pe care îl poartă, nu am contract cu TVR

Sturzu: EBA minte cu o nerușinare demnă de numele pe care îl poartă, nu am contract cu TVR
Publicat: 18/11/2013, 16:53
Actualizat: 18/11/2013, 16:53

Deputatul PSD Mihai Sturzu susține, în replică la acuzațiile europarlamentarului Elena Băsescu, că nu are vreun contract cu TVR și spune că „EBA stă prost nu numai cu limba română, ci și cu adevărul, minte cu o nerușinare demnă de numele pe care îl poartă”.

Sturzu a postat pe o rețea de socializare replica la acuzele ce i-au fost aduse de europarlamentarul Elena Băsescu.

„Am observat astăzi că doamna. EBA stă prost nu numai cu limba română, ci și cu adevărul. Minte cu o nerușinare demnă de numele pe care îl poartă și de partidul din care face parte”, susține Sturzu, făcând referire la faptul că acesta ar primi de la TVR 140.000 de euro.

El precizează faptul că nu are o emisiune la TVR, însă foștii săi colegi trupa Hi-Q „prezintă emsiunea «În Țara Minunilor», la TVR 2, în fiecare joi seară”.

„Mă duc (din când în când) la emisiune și mai cânt cu ei sau mai stau de vorbă cu un invitat tocmai pentru ca presa tabloidă să nu scrie că trupa Hi-Q s-a destrămat. Sunt alături de colegii mei din loialitate față de ei și din respect pentru fanii trupei Hi-Q (…) Neavând contract cu TVR-ul, habar nu aveam despre ce sumă e vorba și m-am mirat și eu când am văzut 140.000 de euro. L-am întrebat pe Florin câți bani primesc pentru emisune. Fiți atenți: Dana și Florin (prezentatori), trei muzicieni instrumentiști (bandul emisiunii), un sunetist și doi tehnicieni plus echipamentul de sonorizare = 2.600 euro/editie. În total, opt oameni”, susține deputatul PSD într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu acuză TVR că a renunțat, în numele austerității, la transmiterea meciurilor de fotbal ale echipei naționale, dar are fonduri suficiente pentru „cântăreții PSD”, ea menționând că deputatul Mihai Sturzu va fi plătit cu 140.000 de euro pentru a realiza o emisiune.

„Toată lumea știe că TVR se află într-un impas financiar îngrozitor sub înalt patronajul lui Claudiu Săftoiu. Se fac disponibilizări și se renunță la emisiuni consacrate care aduceau un minimum de rating: totul în sprijinul ideii de a «repune pe picioare» televiziunea publică. În numele austerității televizuale, s-a renunțat chiar și la transmiterea meciurilor de fotbal ale echipei naționale”, notează, pe blog, Elena Băsescu.

Aceasta reamintește că și „distinsul premier” a declarat, joi seară, că i se pare „inadmisibil” ca TVR să nu transmită meciul (România-Grecia, de vineri – n.r.), el adăugând: „O să ne uităm la RomâniaTv”.

Europarlamentarul PDL susține că, în timp ce pentru programele importante nu se găsesc bani, sunt „fonduri suficiente pentru cântăreții PSD”. Astfel, Mihai Sturzu, „un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiași Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Ați citit bine: un deputat PSD primește bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Și banii nu sunt deloc puțini: vreo 10.000 de euro pe emisiune. Ceea ce-l transformă, brusc, într-unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori din România”, mai notează Elena Băsescu.

În opinia fiicei președintelui, acest lucru se întâmplă „pentru că în fruntea televiziunii publice avem un meloman cu prenume predestinat: Elvis”.

Potrivit Elenei Băsescu, emisiunea realizată de Mihai Sturzu reprezintă „dovada cea mai concludentă a clientelismului politic promovat de o Putere a cărei singură deviză este jaful banului public”, iar cântărețul este „plătit în avans pentru prestațiile pe care ar urma să le aibă în campaniile electorale de anul viitor”.

Totodată, europarlamentarul atrage atenția că există o incompatibilitate „gravă” între calitatea de prezentator tv și cea de parlamentar și consideră că banii primiți „ilegal” de Sturzu de la TVR reprezintă „un subiect demn de o comisie de anchetă parlamentară”.

TVR 2 difuzează, începând cu 31 octombrie, emisiunea „În Țara Minunilor”, prezentată de foștii membri ai trupei HI-Q, Dana Nălbaru și Florin Grozea, „alături de prietenul lor Mihai Sturzu”, potrivit site-ului TVR.

Conducerea executivă a TVR a propus spre avizare Consiliului de Administrație achiziționarea drepturilor de difuzare a meciului Grecia-România, care a avut loc vineri, pentru o sumă eșalonată de 270.000 de euro, dar CA a solicitat reducerea prețului, fapt pentru care televiziunea publică nu a putut difuza această partidă, care a fost transmisă de către România TV.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA