SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Ce subiecte le-au pus probleme elevilor de clasa a VIII-a. FOTO

Redactor:
Andreea Ofițeru
SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a susțin în această săptămână simularea pentru EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Toți elevii de clasa a VIII-a au susținut miercuri simularea la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, proba de MATEMATICĂ. Examenul a avut loc între orele 9 și 11, în săli cu camere video.

Elevii au primit trei subiecte care să le evalueze cunoștințele dobândite în timpul ginmaziului. Cele trei subiecte au avut fiecare mai multe subpuncte, dintre care trei au fost de geometrie.

La primul subiect, elevii au de calculat un exercițiu cu puteri, o fracție, dar și o problemă de geometrie prin care trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat intr-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau să calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o școală.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerințe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali și de verificat rezultatul unei fracții.

Cel de-al treilea subiect primit constă în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de șah. Un alt subpunct o piramidă pentru care trebuiau să determine mai multe unghiuri.

 

CLICK PENTRU A MĂRI

CLICK PENTRU A MĂRI

Elevii care au ieșit de la examen au spus că problemele de la simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 au fost foarte grele, mai ales că au primit multe probleme de geometrie.

„Cred că o să iau 2 sau 3, geometria m-a omorât”, a spus Iulia, elevă de la Școala nr. 128 din Sectorul 5. Colega ei Andreea nu speră la o notă mai bună, spune că a greșit și subiectele simple. „La prima vedere sunt simple, dar tocmai de asta trebuie să fii atent. Eu cred că  iau maximum 4″, a spus Andreea.

BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

În 2013, elevii care au susținut EVALUARE NAȚIONALĂ 2013  la MATEMATICĂ au primit trei subiecte cu mai multe cerințe. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operației 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. La același subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?”. Tot la subiectul II, una dintre cerințe a fost legată de funcția f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) și să se reprezinte grafic funcția. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 și 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Miercuri, 19 februarie, are loc proba scrisă la matematică, iar joi,  20 februarie, la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 7 martie, dar notele nu se vor pune în catalog.

Luni, elevii au avut simulare la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 la proba de limba română. Oficialii de la Ministerul Educației au spus că proba simulare la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 s-a desfășurat normal. Cea mai mare prezență a fost în sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenți la test. În celelalte sectoare prezența a înregistrată a fost următoarea: sectorul 6 – 97,68%, sectorul 4 – 96,26%, sectorul 5 – 94,95%, sectorul 1 – 92,32 % și sectorul 2 – 94,03 %.

Examenul propriu-zis de EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 începe pe 23 iunie. Rezultatele la examen de la finalul clasei a VIII-a contează pentru admiterea la liceu. Față de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele naționale reprezintă 75% din media de admitere la liceul ales de elev.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

13 iunie  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 – 18 iunie  Înscrierea la Evaluarea Națională

23 iunie  Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie  Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie  Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Inchide