Submarin care poate salva viețile militarilor, inventat de o tânără din Sibiu

Submarin care poate salva viețile militarilor, inventat de o tânără din Sibiu
Publicat: 20/10/2019, 15:35

Printre invențiile expuse la salonul de inventică din Galați se află și un submarin destinat cercetării, identificării și distrugerii munițiilor neexplodate de pe fundul unui curs de apă.

Invenția aparține tinerei Ana Maria Covaci, absolventă a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Inventatoarea spune că aparatul este ușor de manevrat și poate salva viețile militarilor.

„Avantajul de bază al submarinului îl reprezintă comunicarea dintre acesta și operator care nu necesită implicarea directă a utilizatorului, iar folosirea submarinului presupune angrenarea unei persoane care să stăpânească cunoștințe minime de marinărie și de manevrare a navei. Acesta a fost realizat în principal pentru a veni în ajutorul militarilor și pentru a nu-i expune pericolelor în mod direct. Submarinul este alcătuit dintr-o cameră cu infraroșu, care este situată în partea din față, cu un braț în interiorul căruia pot să introduc o încărcătură de trotil și să distrug muniția neexplodată. Aici este radiocomanda prin care reușesc să-l ghidez de la distanță”, a explicat Ana Maria Covaci.

Aparatul are lungimea maximă de 870 milimetri, o autonomie de două ore și jumătate și poate transporta greutăți de până la 200 de grame.

Foto: caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase