Surpriză anul acesta pe litoral. Legea nu le mai dă voie pe plajă – ANUNȚUL POLIȚIEI

Surpriză anul acesta pe litoral. Legea nu le mai dă voie pe plajă - ANUNȚUL POLIȚIEI
Publicat: 01/07/2012, 14:51
Actualizat: 02/07/2012, 10:02

Turiștii care merg în această vară pe litoralul românesc nu-i vor mai întâlni pe plajă pe celebrii polițiști în pantaloni scurți. Explicația a venit într-un comunicat al Poliției: forțele de ordine publică nu vor mai desfășura activități pe plajă, în afara celor de constatare și la sesizarea producerii unor evenimente, întrucât conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor valorilor și protecția persoanelor, cu ultimele modificări, asigurarea protecției turiștilor revine societăților ce administrează aceste plaje.

„Întrucât litoralul românesc reprezintă un punct de atracție atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, Poliția Română le recomandă celor aflați pe litoral să adopte măsurile minime de siguranță, de protejare a bunurilor și valorilor pe care le dețin pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor și să respecte normele legale în vigoare”, a precizat sursa citată.

Totodată, polițiștii români vor patrula, alături de colegii bulgari, în stațiunile Albena și Nisipurile de Aur, începând de duminică și până la sfârșitul lunii august, în baza unui parteneriat pentru siguranța turiștilor români din Bulgaria. Misiunile de patrulare se vor desfășura în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21 iulie – 10 august și 11 – 31 august, pentru fiecare etapă fiind desemnați câte doi polițiști români.

Peste 300 de polițiști trimiși la mare

Peste 300 de polițiști vor fi detașați pe litoral, din iulie până la sfârșitul lunii august, pentru asigurarea ordinii publice, prima serie, formată din 172 de polițiști de la ordine publică, investigații criminale, rutieră și tehnicieni criminaliști, urmând să își înceapă activitatea de duminică.

Potrivit Poliției Române, 352 de polițiști vor fi detașați pe litoral, în perioada 1 iulie – 31 august, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

„Misiunea polițiștilor este de a preveni evenimentele ce ar putea afecta viața, integritatea sau patrimoniul celor aflați în această perioadă pe litoral. Pentru asigurarea măsurilor de ordine necesare asigurării climatului de liniște și siguranță pe litoral, polițiștii vor fi detașați în două serii, prima serie în perioada 1 – 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 – 31 august 2012”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române transmis, duminică.

Prima serie va fi formată din 176 de polițiști, dintre care 127 de la structurile de ordine publică, 20 de la investigații criminale, 16 polițiști rutieri, cu motociclete, și 13 tehnicieni criminaliști

Instructajul primei serii de polițiști detașați pe litoral a avut loc sâmbătă, în prezența directorului Direcției de Ordine Publică, chestor de poliție Dumitru Jianu și a directorului Direcției Rutiere, comisar-șef Diniță Lucian.

„Pentru asigurarea cazării polițiștilor detașați s-a beneficiat de sprijinul autorităților locale. Misiunea polițiștilor în perioada sezonului estival se va desfășura conform Planului de acțiune în sistem integrat Litoral 2012 aprobat de conducerea Ministerului Administrației și Internelor și are ca scop prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională ce pot afecta climatul de ordine și siguranță publică”, a precizat Poliția Română.

Activitățile de menținere a ordinii publice se vor desfășura în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte polițiști – jandarmi, polițiști – polițiști de frontieră, precum și patrule de jandarmi, suplimentar față de măsurile de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

„Prin modul în care au fost organizate măsurile de ordine se urmărește realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenție fermă și rapidă la orice sesizare primită din partea cetățenilor, principiul de acțiune fiind ,«cel mai apropiat polițist de locul evenimentului sesizat intervine»”, se mai arată în comunicatul citat.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor, polițiștii vor fi prezenți zilnic în trafic pe drumurile care duc spre litoral.

De asemenea, Poliția Autostrăzi a realizat un dispozitiv flexibil de supraveghere a traficului rutier, asigurând prezența permanentă a polițiștilor pe drumurile spre litoral.

Prin intermediul Centrului Infotrafic din Poliția Română, șoferii vor fi informați în permanență cu privire la valorile de trafic, eventualele blocaje și rute ocolitoare.

În județele Călărași, Constanța, Dolj și Giurgiu vor avea loc acțiuni comune cu polițiști rutieri din Bulgaria, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului rutier în zona de frontieră.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, pentru depistarea și sancționarea șoferilor care conduc sub influența produselor sau substanțelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini sfâșietoare într-o grădină zoologică. O femelă cimpanzeu își plânge puiul mort de luni de...
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Politico: Cum a încercat Putin să pună stăpânire pe agențiile de spionaj ale Austriei. Următoarea...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
La doar opt ani, Maria a plătit cu viaţa pentru o cratiţă. Unchiul, care i-a...
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur"...
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Armă misterioasă LANSATĂ pe orbita Pământului! Cine O CONTROLEAZĂ?
ORDINUL a fost dat deja în Europa. Regulile care vor fi OBLIGATORII și în România
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
De ce vrea NASA să folosească Soarele ca pe un telescop uriaș?
×