Suspectul în cazul femeii ucise și tranșate fusese condamnat la 8 ani închisoare pentru viol, ispășind 5

Suspectul în cazul femeii ucise și tranșate fusese condamnat la 8 ani închisoare pentru viol, ispășind 5
Publicat: 30/05/2013, 10:34
Actualizat: 30/05/2013, 11:00

Bărbatul reținut în cazul uciderii și tranșării unei femei al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeș a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat și a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani și trei luni, fiind eliberat condiționat în aprilie.

Florin Mînzăraru a fost trimis în judecată în 10 martie 2008 pentru viol. Acesta fusese arestat preventiv în februarie 2008, fiind acuzat că a violat o tânără, pe care a și rănit-o cu un cutter.

Judecătoria Topoloveni l-a condamnat pe Mînzăraru, în 15 iulie 2008, la opt ani de închisoare cu executare. Instanța l-a obligat să îi plătească femeii daune morale de 105.000 de lei.

Decizia a fost contestată de Florin Mînzăraru la Tribunalul Argeș, care în 3 noiembrie 2008 i-a respins recursul și a menținut condamnarea dispusă de Judecătoria Topoloveni, decizia fiind definitivă. După ce a fost condamnat, Mînzăraru a fost încarcerat în Penitenciarul Colibași.

În ianuarie 2013, Florin Mînzăraru a cerut Judecătoriei Pitești să fie eliberat condiționat, după executarea a două treimi din pedeapsa de opt ani de închisoare primită pentru viol.

Instanța Judecătoriei Pitești a dispus, în 22 ianuarie 2013, declinarea competeenței de soluționare a cererii formulate de Mînzăraru la Judecătoria Târgu-Jiu, în condițiile în care acesta fusese transferat în Penitenciarul Târgu-Jiu

În 26 februarie, Judecătoria Târgu-Jiu i-a respins cererea de liberare condiționată.

El mai formulase o cerere de eliberare condiționată și în 12 februarie 2013, și aceasta fiind respinsă, în 5 martie, de Judecătoria Târgu-Jiu.

În 27 martie, Florin Mînzăraru a solicitat din nou să fie eliberat, iar o zi mai târziu, Judecătoria Târgu Jiu a admis propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

După ce instanța a dispus definitiv eliberarea condiționată a lui Mînzăraru, acesta a fost pus în libertate, în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliție, bărbatul lua cu mașina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Sursele citate au precizat că acesta folosea un autoturism Hyundai model vechi în care își atrăgea victimele.

Bărbatul, Florin Mînzăraru, în vârstă de 37 de ani, din orașul argeșean Topoloveni, a fost reținut, în noaptea de miercuri spre joi, ca principal suspect în cazul uciderii femeii al cărei cadavru secționat a fost găsit în râul Argeș.

Mînzăraru a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de omor deosebit de grav, tâlhărie și profanare de morminte, anchetatorii spunând că acesta a luat-o cu mașina pe femeie, apoi a dus-o acasă, a ucis-o și i-a secționat cadavrul, aruncându-l în râul Argeș de pe podul Căteasca.

Conform anchetatorilor, există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără și pleacă spre județul Dâmbovița. În autoturism anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Procurorul-șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din PICCJ, Marius Iacob, a declarat că suspectul, care în noaptea de miercuri spre joi a fost audiat la Poliția Topoloveni, nu și-a recunoscut fapta, refuzând să facă declarații.

Potrivit acestuia, în noaptea de 24 spre 25 mai bărbatul „a acostat-o pe femeie, Iuliana N., pe care a transportat-o cu mașina într-un loc nestabilit încă, unde a deposedat-o de mai multe bunuri, a ucis-o, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat în râul Argeș”.

Marius Iacob a spus că bărbatul are mai multe condamnări la activ și fusese eliberat condiționat din penitenciar în luna aprilie, după ce a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru viol.

„Urmează să stabilim care a fost motivul crimei. Învinuitul a refuzat să dea declarații. Din datele noastre rezultă ca a ucis-o în judetul Argeș, vom vedea dacă a și violat victima. Cel mai probabil, ar fi ucis-o pe femeie acasă la el, a segmentat cadavrul și a aruncat cadavrul sau o parte din el de pe podul de la Căteasca. Nu se știe cu ce a tranșat-o. El a fost condamnat în trecut pentru viol și a fost eliberat condiționat în luna aprilie 2013, iar ulterior a mai suferit condamnări pentru furt și pentru trecere frauduloasă a frontierei”, a spus Marius Iacob, la finalul audierilor de la Poliția Topoloveni.

Acest caz a fost preluat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel că bărbatul, aflat acum în arestul Poliției Argeș, va fi dus pentru audieri la București, apoi va fi dus la instanță cu propunerea de arestare preventivă

La rândul său, șeful Direcției de Investigații Criminale din IGPR, Viorel Vasile, a declarat că bărbatul a fost identificat în baza declarațiilor unor martori și ale unor imagini de pe camerele de supraveghere.

„Identificarea lui s-a făcut atât prin declarații de martori, cât și prin imaginile de pe camerele video. Sunt mai mulți martori care au făcut precizări ce au condus la identificarea lui. El a fost chemat la poliție pentru a da detalii despre autoturismul pe care l-a condus, care este al fratelui lui. În prezența lui a fost examinat autoturismul Hyundai, în care au fost găsite urme brun roșcate, pe care urmează să le examinam după ce avem toate datele de la expertizele criminalistice și de la medicina legală”, a spus chestorul Viorel Vasile.

Cadavrul unei femei fără cap, fără mâini și fără picioare a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeș, în localitatea dâmbovițeană Petrești, satul Ionești.

Rudele unei femei de 36 de ani din localitatea dâmbovițeană Valea Mare au alertat Poliția, sâmbătă seară, despre dispariția acesteia după ce a fost dat publicității cazul femeii al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeș.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorțată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni (Argeș) și făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmbovița, unde locuia împreună cu concubinul ei. Sora femeii dispărute a susținut că bărbatul cu care aceasta trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare.

„Ultima dată a vorbit la telefon cu concubinul ei vineri seară, pe la ora 22.00, când a plecat de la fabrică și se ducea la mașina de ocazie, iar el urma să o aștepte. Bărbatul a așteptat-o câteva ore pe merginea drumului, să coboare din mașina de ocazie, iar pe la 02.00 a venit la mine și mi-a spus că sora mea nu a ajuns încă. Atunci am sunat-o și eu și avea telefonul închis. Am fost împreună cu el la morgă, dar eu nu m-am putut uita la cadavru, doar el a intrat. El spune că ea ar fi, însă anchetatorii nu ne-au spus nimic clar. Ne-au luat probe ADN mie și fetiței sorei mele”, a spus sora femeii dispărute, Mihaela Sârbu.

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați la căutările din Argeș și Dâmbovița ale rămășițelor trupului femeii găsite tranșate, iar ofițeri specialiști de la direcțiile de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale din IGPR, precum și de la Institutul Național de Criminalistică, au fost trimiși în Dâmbovița pentru a sprijini ancheta în acest caz.

Luni, anchetatorii au găsit piciorul stâng al unui cadavru uman în albia râului Argeș, în apropiere de zona unde a fost găsit cadavrul, iar marți a fost găsită o mână, la aproximativ 200 de metri în amonte de podul de la Ionești, după ce s-a decis golirea temporară a barajului de la Golești, nivelul râului Argeș scăzând considerabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?