SUSPICIUNI GRAVE. Angajați ai Ministerului Apărării și ai ISU, bănuiți că au fost implicați într-o operațiune de furt a unor produse de lux din containere încărcate în avioane pe Otopeni / Prejudiciu de aproape 800.000 de euro!

SUSPICIUNI GRAVE. Angajați ai Ministerului Apărării și ai ISU, bănuiți că au fost implicați într-o operațiune de furt a unor produse de lux din containere încărcate în avioane pe Otopeni / Prejudiciu de aproape 800.000 de euro!
Angajați ai Ministerului Apărării și ai ISU, bănuiți că au fost implicați într-o operațiune de furt a unor produse de lux din containere încărcate în avioane pe Otopeni. Prejudiciu de aproape 800.000 de euro! / Sursă FOTO: Wikipedia
Publicat: 18/06/2020, 09:55
Actualizat: 18/06/2020, 12:09

Mai multe persoane, printre care ar fi și angajați ai Ministerului Apărării și ai ISU, sunt acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni, iar polițiștii au realizat deja zeci de percheziții în București și județele Ilfov și Prahova.

UPDATE: Compania ai cărei angajați sunt acuzați de furt a transmis redacției GÂNDUL.RO un comunicat de presă: „Noi (dnata) putem confirma că unii dintre angajații noștri din România se află în custodia poliției. Autoritățile au admis că dnata Catering S.R.L. și partenerul său de afaceri, compania Aeroporturi Bucuresti, au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză. Totodată, dnata și partenerii săi se delimitează de acțiunile întreprinse la nivel personal, de acei angajați care nu respectă prevederile legale. Nu putem comenta procedurile legale în curs și investigațiile autorităților. dnata și partenerii sai de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri și operează în conformitate cu toate legile, reglementările și standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autoritățile în această anchetă”.

În această dimineață, aproximativ 200 de polițiști au pus în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București, cauză ce privește săvârșirea infracțiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

Din rețea ar face parte inclusiv angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, din această cauză competența anchetei aparține Parchetului Militar, potrivit surselor GÂNDUL. Aceștia ar fi acoperit hoții si apoi ar fi ajutat la vânzarea bunurilor furate. Bunurile furate, în special noaptea din containere, erau vândute online și în cercuri strânse, între rude, prieteni sau le păstrau pentru ei.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu. 60 de persoane vor fi duse la audieri.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Poliției Transporturi, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Serviciilor Acțiuni Speciale și Serviciilor Criminalistice din București și județele limitrofe.

Angajați CNAB, în custodia autorităților

Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției, potrivit Digi24.

„Autoritățile au admis că firma respectivă și Compania Aeroporturi, precum și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicați respectivii angajați.

Ambele se delimitează de acțiunile acelor angajați care nu au respectat prevederile legale”, conform sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului