Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă

Redactor:
Lucreția Soare
Sute de cetățeni chinezi au semnat declarații pe proprie răspundere ca să primească un vaccin experimental, neaprobat/ Care sunt riscurile pe care și le asumă

Sute de cetățenii chinezi au stat la coadă la un spital din Yiwu, oraș în estul Chinei, pentru a primi o doză de vaccin experimental împotriva COVID 19, care încă nu a trecut prin toate testele. Voluntarii plătesc echivalentul a 50 de euro pentru a fi vaccinați. Oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi o modalitate de a opri virusul care a infectat peste 39 de milioane de oameni și a curmat peste 1,1 milioane de vieți.

Oamenii s-au aliniat în faţa centrul de sănătate comunitar din Yiwu cu câteva ore înainte ca acesta să se deschidă, după ce medicii au spus că vaccinul va fi pus la dispoziţie pentru echivalentul a 50 de euro pentru cei care îl doresc, scrie BBC.

Voluntarii au fost obligaţi să semneze o declaraţie prin care își asumă responsabilitatea pentru posibilele efecte secundare înainte de a primi o doză din vaccinul încă neaprobat, CoronaVac, dezvoltat de compania de stat Sinovac Biotech. Ei vor primi a doua doză peste 28 de zile.

Stocul de vaccin experimental s-a epuizat în decurs de două ore şi jumătate.

Testele din ultima etapă CoronaVac sunt lansate în Brazilia și Indonezia, cu aproximativ 11.000 de voluntari

Șase companii care au produs vaccinuri au început studiile clinice de fază 3 – ultimul pas al testării pentru a dovedi eficacitatea și siguranța înainte de a solicita aprobarea autorităților de reglementare – și trei sunt chinezești.

„Dacă totul merge bine, sperăm că vom putea obține unele rezultate la sfârșitul anului”, a declarat Helen Yang, directorul relațiilor cu investitorii de la Sinovac, de la uzina de producție CoronaVac din districtul Daxing al capitalei chineze, potrivit CNN.

Compania de biotehnologie cotată la Nasdaq a început să-și dezvolte vaccinul la sfârșitul lunii ianuarie, la mai puțin de o săptămână după ce Wuhan – epicentrul inițial al focarului de coronavirus din China – a intrat într-o carantină strictă. Construcția uzinei a început în martie, iar Yang a declarat că instalația va produce în cele din urmă 300 de milioane de doze de vaccin pe an, dacă va fi aprobată de Administrația Națională pentru Produse Medicale din China.

China îşi imunizează lucrătorii din primele linii ale luptei împotriva coronavirusului în cadrul unui program de urgenţă din iulie, dar aceasta este prima dată când pune vaccinul la dispoziţia publicului larg. Măsura vine după ce Beijingul a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi lansat în trei săptămâni.

CoronaVac utilizează o abordare de modă veche – folosind un virus întreg inactivat pentru a determina organismul să dezvolte imunitate

Virusul este crescut în condiții controlate și ucis chimic, deci nu se poate replica pentru a provoca boli atunci când este injectat în organism. Această metodă s-a dovedit multă vreme eficientă cu alte virusuri și este încă utilizată în vaccinurile împotriva poliomielitei și gripei, precum și în vaccinul antirabic, mai scrie CNN.
Un purtător de cuvânt al Sinovac a spus că compania a ales un vaccin inactivat, deoarece era cel mai familiarizat cu această abordare.

SUA promovează un nou tip de vaccin realizat folosind material genetic din virus

Acest tip de vaccin este mai rapid de produs, deoarece eșantioane întregi ale unui virus nu trebuie cultivate, dar se știe mai puțin despre ce material genetic să aleagă din virus pentru a se replica pentru a induce un răspuns imun puternic.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide