Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcția întârzie din cauza contestațiilor

Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcția întârzie din cauza contestațiilor
Publicat: 12/05/2015, 16:37

România va organiza în 2017 Campionatele Europene de gimnastică artistică, eveniment care ar urma să se desfășoare în noua sală polivalentă ce se va construi în cadrul complexului „Lia Manoliu”.

„Eu am încurajat federațiile sportive să se implice și să aducă în țară competiții internaționale, tocmai pentru a ne dezvolta din punct de vedere al infrastructurii. În momentul în care aduci o competiție internațională ți se impune. Noi ne dorim să organizăm competiții internaționale, dar suntem blocați prin aceste contestații la licitații. Să sperăm că nu mai durează mult. Pot să spun că este vorba despre sala polivalentă, pe mine asta mă doare foarte tare. Se contestă de foarte mult timp și suntem în întârziere foarte, foarte mare. Aducem această competiție, Campionatul European de gimnastică în România în 2017 și noi încă nu am început lucrările la sala polivalentă. Sper să se termine odată cu aceste contestații și să fim în 2017 cu fruntea sus în fața Federației Internaționale de Gimnastică. Eu nu cunosc valoarea proiectului, dar din perspectiva mea este vorba de zeci de milioane de euro, pe care Guvernul României le are disponbile. Chiar acum câteva săptămâni am vorbit cu premierul despre sala polivalentă și m-a asigurat că sunt toate sumele disponbile. Important este să se termine aceste contestații”, a declarat Szabo.

Și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a criticat contestațiile care întârzie foarte mult anumite lucrări.

„Ne dorim ca investițiile să se realizeze în termen rezonabilil. Suntem în situația în care Guvernul are bani disponibili, prevăzuți pentru acest tip de investiții și fac un apel, aș ruga companiile mari care lucrează în România de ani de zile și câștigă sute de milioane de euro, poate ne lasă și pe noi să ne dezvoltăm. Suntem în situația în care un obiectiv, extrem de necesar, obligatoriu pentru România pentru a-și achita obligațiile de organizare a unor evenimente internaționale tot întârzie, pentru că suntem la a opta contestație. Poate aceste companii se gândesc că avem și noi dreptul să ne dezvoltăm în această țară. Înțeleg o contestație, înțeleg două, dar opt contestații să se întârzie mai mulți ani, pentru că se bat mai multe companii mari între ele. Poate în perioada următoare vor urma niște dezbateri pe tema asta, pentru că există findurile necesare și tot dăm explicații de fiecare dată că nu încep lucrările”, a afirmat Dragnea.

România a obținut în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, declara atunci, pentru MEDIAFAX, că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată la ședința Comitetului Executiv doar „în poze”.

„Noi am prezentat niște poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua sală polivalentă din București. Responsabilitatea se întinde pe mai mulți ani și include mai mulți factori responsabili, nu doar federația”, a spus Stoica.

Construcția sălii polivalente de la București, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, în care ar urma să se desfășoare CE de gimnastică, feminin și masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ediția CE din 2017 va fi a doua găzduită de țara noastră după cea din 1957, prima a competiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase