Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcția întârzie din cauza contestațiilor

Szabo: Guvernul are bani pentru sala polivalentă, dar construcția întârzie din cauza contestațiilor
Publicat: 12/05/2015, 16:37

România va organiza în 2017 Campionatele Europene de gimnastică artistică, eveniment care ar urma să se desfășoare în noua sală polivalentă ce se va construi în cadrul complexului „Lia Manoliu”.

„Eu am încurajat federațiile sportive să se implice și să aducă în țară competiții internaționale, tocmai pentru a ne dezvolta din punct de vedere al infrastructurii. În momentul în care aduci o competiție internațională ți se impune. Noi ne dorim să organizăm competiții internaționale, dar suntem blocați prin aceste contestații la licitații. Să sperăm că nu mai durează mult. Pot să spun că este vorba despre sala polivalentă, pe mine asta mă doare foarte tare. Se contestă de foarte mult timp și suntem în întârziere foarte, foarte mare. Aducem această competiție, Campionatul European de gimnastică în România în 2017 și noi încă nu am început lucrările la sala polivalentă. Sper să se termine odată cu aceste contestații și să fim în 2017 cu fruntea sus în fața Federației Internaționale de Gimnastică. Eu nu cunosc valoarea proiectului, dar din perspectiva mea este vorba de zeci de milioane de euro, pe care Guvernul României le are disponbile. Chiar acum câteva săptămâni am vorbit cu premierul despre sala polivalentă și m-a asigurat că sunt toate sumele disponbile. Important este să se termine aceste contestații”, a declarat Szabo.

Și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a criticat contestațiile care întârzie foarte mult anumite lucrări.

„Ne dorim ca investițiile să se realizeze în termen rezonabilil. Suntem în situația în care Guvernul are bani disponibili, prevăzuți pentru acest tip de investiții și fac un apel, aș ruga companiile mari care lucrează în România de ani de zile și câștigă sute de milioane de euro, poate ne lasă și pe noi să ne dezvoltăm. Suntem în situația în care un obiectiv, extrem de necesar, obligatoriu pentru România pentru a-și achita obligațiile de organizare a unor evenimente internaționale tot întârzie, pentru că suntem la a opta contestație. Poate aceste companii se gândesc că avem și noi dreptul să ne dezvoltăm în această țară. Înțeleg o contestație, înțeleg două, dar opt contestații să se întârzie mai mulți ani, pentru că se bat mai multe companii mari între ele. Poate în perioada următoare vor urma niște dezbateri pe tema asta, pentru că există findurile necesare și tot dăm explicații de fiecare dată că nu încep lucrările”, a afirmat Dragnea.

România a obținut în 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastică din 2017 în detrimentul Danemarcei, în urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, declara atunci, pentru MEDIAFAX, că infrastructura necesară organizării CE din 2017 a fost prezentată la ședința Comitetului Executiv doar „în poze”.

„Noi am prezentat niște poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua sală polivalentă din București. Responsabilitatea se întinde pe mai mulți ani și include mai mulți factori responsabili, nu doar federația”, a spus Stoica.

Construcția sălii polivalente de la București, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, în care ar urma să se desfășoare CE de gimnastică, feminin și masculin, din aprilie 2017, nu a fost încă începută.

Ediția CE din 2017 va fi a doua găzduită de țara noastră după cea din 1957, prima a competiției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna