SZOBI CSEH A MURIT. Cascadorul va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din București

SZOBI CSEH A MURIT. Cascadorul va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu din București
Publicat: 02/08/2014, 09:55
Actualizat: 19/05/2015, 20:08

Trupul neînsuflețit al cascadorului va fi depus la capela cimitirului Bellu din București sâmbătă, în jurul orei 12.00.
Cascadorul Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu.

Cascadorul a decedat după o grea suferință, în urma complicațiilor renale, hepatice, cardiace și pulmonare severe, acesta nerăspunzând la tratamentul intensiv aplicat, precizează Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Cseh a fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu în formă avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză și boală renală. A primit tratament citostatic și radioterapie, având atunci o evoluție a bolii bună, însă din mai 2013 au apărut semne de progresie a bolii.

Szobi Cseh a fost cel mai prolific și cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la „Dacii” lui Sergiu Nicolaescu, debutul său, până la „Amen” de Costa -Gavras.

Promotorul școlii de cascadorie din România, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje și de televiziune, din care 25 sunt producții străine sau coproducții.

Pe 8 ianuarie 1990, Szobi Cseh a înființat Asociația Cascadorilor Profesioniști din România, fiind ales președinte al acesteia.

Cascadorul Szobi Cseh a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.