TABĂRA DE BAC. Cine sunt cei opt elevi selectați să participe la meditațiile gratuite oferite de Gândul

TABĂRA DE BAC. Cine sunt cei opt elevi selectați să participe la meditațiile gratuite oferite de Gândul
Publicat: 21/05/2012, 17:48

Preselecțiile pentru alegerea elevilor care vor intra în programul de pregătire Tabăra de Bac, în cadrul căruia gândul oferă meditații gratuite la română și la matematică celor care vor susține examenul de bacalaureat în această vară, s-au încheiat. După o testare de două ore și un interviu, profesorii care s-au alăturat demersului nostru i-au ales pe cei opt elevi.

Inițial, trebuiau aleși trei elevi pentru fiecare materie, dar pentru că numărul celor care s-au prezentat la preselecții a fost foarte mare, s-a decis ca fiecare echipă de pregătire să fie formată din patru elevi.

„Elevii aleși în urma probei scrise și a interviului au un mare potențial de creștere a competențelor de redactare și de argumentare. Sper să asimileze rapid cunoștințe noi, pentru ca rezultatele la proba de limbă și literatura română a examenului de bacalaureat să fie cât mai mari”, este de părere Irina Georgescu, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Sf. Sava din București.

„Niciuna dintre probe nu a fost eliminatorie. I-am ales pe elevii foarte motivați pentru a avea astfel speranța unei bune colaborări și obținerea, la proba scrisă la matematică, a unor rezultate bune în prima sesiune a bacalaureatului”, a explicat Ovidiu Horobeț, profesor de matematică la Colegiul Național Matei Basarab, modalitatea de selecție a candidaților.

Elevii din echipa de pregătire pentru limba și literatura română

Alexandru Stoica, admis în cadrul programului Tabară de BAC inițiat de Gândul, are 18 ani și este elev în ultimul an la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, clasa de matematică-fizică. Spune despre sine că este pasionat de fizică, a participat și la olimpiade la această disciplină, și că în timpul liber cântă la chitară bas.

Tudorița Sahanovschi are 18 ani, este elevă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, și își dorește să obțină o notă cât mai mare la examenul de bacalaureat pentru a putea merge la facultatea din Olanda la care a fost deja admisă, dar și pentru că se declară o perfecționistă.

Ioana Frîncu, admisă la trei universități din Anglia și la una din Olanda, 18 ani, este elevă în ultimul an la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc. Susține că a învățat singură alfabetul hieroglific, că este cercetaș de la 8 ani și că a participat, de-a lungul anilor, la olimpiadele de română, matematică, fizică, informatică și informatică aplicată. Visează ca, după absolvirea facultății, să proiecteze roboți industriali pentru extragere de petrol.

Bogdan Iordache are 19 ani, este elev la Colegiul Național Elena Cuza și vrea să urmeze o facultate în străinătate, dar pentru a-și îndeplini visul are nevoie de o medie peste 8 la bacalaureat, dar și de bani pentru a-și plăti taxele de școlarizare.

Elevii din echipa de pregătire pentru matematică

Mihai Căpățânescu are 18 ani, învață la liceul Grigore Moisil și a fost acceptat la pregătire la disciplina Matematică în cadrul taberei de Bac, organizata de Gândul.info. Deși inițial și-ar fi dorit să facă meditații la română, ulterior s-a răzgândit în favoarea matematicii. „Consider că Bac-ul e o loterie”, spune liceanul care susține că se simte mai stăpân pe matematică.

Ștefan Ilie este elev al Colegiului Național Cantemir Vodă și a decis să se înscrie în acest program pentru că simte că are nevoie de pregătire, dar și pentru că premiul i s-a părut tentant. Își dorește să devină student în cadrul Universității din București, fie la Facultatea de Informatică, fie la cea de Relații Internaționale.

Jullia Bârsan, 19 ani, este în ultimul an la Grigore Moisil, clasa de matematică-informatică. Liceanca intenționează să dea admitere la Automatică, în cadrul politehnicii București. Meditațiile reprezintă o provocare pentru ea, încercând într-o perioadă de 6 săptămâni să recapituleze materia și asta pentru că ea a fost plecată un an din țară, fiind admisă la o bursă de studii în Italia.

Isabella Marinescu, elevă la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, își dorește să devină studentă la Academia de Studii Economice, dar deocamdată nu a optat pentru o anumită specializare. Știe doar să vrea o continuitate, având în vedere că va fi absolventa unui liceu cu profil economic.

Programul de pregătire a elevilor, care se va derula pe parcursul a șase săptămâni, începe pe 23 mai. Astfel, în fiecare săptămână, sunt programate două ședințe a câte două ore pentru fiecare materie, care vor putea fi urmărite live pe site-ul dedicat acestui program, unde se vor regăsi arhivate toate lecțiile.

Elevul care obține cea mai mare notă din grupa sa va primi din partea gândul o bursă de 1.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto