Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a fost prins. Era deja în arest după ce a aruncat în aer mai multe bancomate (DETALII EXCLUSIVE)

Publicat: 16/11/2020, 13:08
Actualizat: 16/11/2020, 13:08

Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu, după ce, în octombrie, a intrat în vila omului de afaceri situată în nordul Capitalei și a reușit să plece cu ceasuri și bijuterii în valoare de sute de mii de euro, a fost identificat de anchetatori. Acesta se afla deja în arest, pe motiv că ar fi aruncat în aer și două bancomate, unul în sectorul 3, iar al doilea la Brăila, dar și comiterea unei tâlhării similare cu cea comisă asupra lui Dan Nicorescu.   

Polițiștii bucureșteni demaraseră o amplă investigație, după ce, în a doua jumătate a lunii octombrie, milionarul Dan Nicorescu a fost jefuit de un bărbat care a intrat, în toiul nopții, în vila acestuia de pe Șoseaua Nordului. Omul de afaceri a fost atunci lovit, electrocutat și legat cu o pereche de cătușe de către individul mascat, care ar fi plecat cu ceasuri și bijuterii în valoare de peste 300.000 de euro, dar și 2.500 de euro cash.

Cazut a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, iar ancheta a fost coordonată direct de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Atunci când au făcut cercetarea la fața locului, criminaliștii nu ar fi găsit foarte multe urme lăsate de tâlhar, însă s-a reușit obținerea unei mostre de țesut din care s-a extras ADN-ul suspectului.

Ancheta în cazul jafului de la Nicorescu se împotmolise când, în paralel, aceiași polițiști au reușit, în data de 11 noiembrie, să pună mâna pe un individ suspectat că, împreună cu cel puțin un complice, ar fi aruncat în aer un bancomat de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în care se aflau aproximativ 800.000 de lei.

În plus, bărbatul în vârstă de 37 de ani era suspectat că a detonat un ATM și în orașul Brăila, dar și de comiterera unui jaf asemănător celui comis asupra lui Dan Nicorescu.

Este vorba despre o tâlhărie comisă într-un sat din județul Călărași, la data de 17 noiembrie 2018, pentru care care ar fi fost ajutat de alți doi complici.

Cei trei ar fi intrat peste victime cu fețele acoperite și, după ce le-au imobilizat cu ajutorul unor cătușe, au plecat cu bani si bijuterii în valoare totală de aproximativ 65.000 lei.

Același individ este bănuit că, la începutul anului trecut, mai precis în data de 21 februarie, ar fi furat, de pe o stradă din sectorul 3, un BMV X6, evaluat la 120.000 de euro.

Basarabeanul care l-a jefuit pe Nicorescu respectă legile mafiei ruse

Suspectul, care se numește Serghei Rădean și are dublă cetățenie, română și moldoveană. a fost prins în data de 11 noiembrie, după ce, in jurul orei 20.45, a fost blocat în trafic de către anchetatori, pe o stradă din Capitală.

În autoturism s-au găsit mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, cagule, măsti, un spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri haine de schimb.

În arest, anchetatorii i-au prelevat probe de sânge, iar ADN-ul acestuia a coincis cu cel extras din probele ridicate din locuința lui Dan Nicorescu.

Conform polițiștilor, se fac cercetări, în continuare pentru identificarea și prinderea complicilor săi, care l-ar fi sprijinit inclusiv în cazul jafului din vila lui Dan Nicorescu, în condițiile în care individul ar fi refuzat să coopereze, conform legilor nescrise ale mafiei ruse.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?