Tânără de 18 ani, rănită în centrul Sibiului de o bucată de tencuială desprinsă de pe o clădire monument istoric

Tânără de 18 ani, rănită în centrul Sibiului de o bucată de tencuială desprinsă de pe o clădire monument istoric
Publicat: 16/12/2015, 20:10

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o tânără a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă de pe un imobil de pe strada Mitropoliei, din centrul municipiului Sibiu.

Potrivit acesteia, situația clădirii respective este „incertă”.

„Imobilul unde s-a produs accidentul are o situație incertă, sunt mai mulți proprietari și am înțeles că există și un litigiu în cauză. Urmează să se stabilească, în funcție de starea tinerei, dacă se impune deschiderea unui dosar de cercetare și împotriva cui”, a spus Luciana Balteș.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a precizat că tânăra a fost preluată de o ambulanță, în timp ce pompierii au intervenit pentru înlăturarea bucăților de tencuială care ar fi putut să mai cadă de pe clădire.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, Decebal Todăriță, a afirmat că tânăra nu a fost rănită grav, astfel că nu a necesitat internare.

„Nu au fost probleme grave, pacienta fiind mai mult speriată. Ea avea câteva mici plăgi, escoriații la cap. Pentru că nici analizele nu au arătat probleme deosebite a fost lăsată să plece”, a declarat Decebal Todăriță.

El a precizat că pacienta are 18 ani și este din Rupea, județul Brașov.

Clădirea de pe care s-au desprins bucățile de tencuială este monument istoric. Potrivit site-ului www.patrimoniu.sibiu.ro, al Primăriei Sibiu, pe imobilul respectiv se află o placă comemorativă dezvelită în 1968 pe care scrie „În această casă a poposit în toiul evenimentelor din 1848 în drumul său spre Munții Apuseni, Avram Iancu (1824-1872), membru al Comitetului Națiunii Române”. De asemenea, în perioada august 1850-ianuarie 1851 în acest imobil a fost ascuns Ion C. Brătianu fiind refugiat ca revoluționar.

Mai multe imobile din centrul municipiului Sibiu sunt într-o avansată stare de degradare, în mai multe rânduri pompierii fiind chemați să înlăture de pe fațadele acestora bucăți de tencuială sau ornamente care riscau să se desprindă și să cadă.

În luna mai 2014, o tânăra de 19 ani a ajuns la Spitalul Județean Sibiu, cu un traumatism cranio-cerebral, după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe un imobil din centrul orașului, situat pe strada Andrei Șaguna.

Reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Sibiu spuneau la acea vreme că imobilul respectiv nu este monument istoric, dar se află în zona de protecție a monumentelor istorice, iar reabilitarea clădirii trebuie să se supună unor rigori stricte.

„Clădirea este într-o stare destul de avansată de degradare. Tencuiala, având atâtea decorațiuni, evident că a devenit un pericol. Proprietarii care stau în apartamente nu au banii necesari să refacă o astfel de casă. O astfel de clădire, să fie refăcută tencuiala la marea artă, cu fiecare decorațiune refăcută, costă și sute de mii de euro”, declara Răzvan Pop, directorul Direcției de Cultură Sibiu.

De asemenea, în februarie 2009, o femeie de 30 de ani a murit după ce un ornament de pe o clădire din centrul municipiului Sibiu i-a căzut în cap.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Lovitură pentru cei cu două doze de Pfizer! Ce s-a descoperit în plasma recoltată
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...