Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgoviște și-a recunoscut fapta. Incidentul care a declanșat tragedia

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal pe elevul din Târgoviște și-a recunoscut fapta. Incidentul care a declanșat tragedia
Publicat: 18/02/2013, 17:31
Actualizat: 18/02/2013, 17:45

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor susținând că totul s-a petrecut inopinat și i-a îndrumat pe polițiști la locul unde a aruncat cuțitul, respectiv în râul Ialomița.

După ce a fost audiat de către anchetatori la Poliția Municipală Târgoviște, tânărul suspect de uciderea elevului a declarat că incidentul s-a petrecut inopinat, după ce cei doi s-au ciocnit unul de celălalt, adăugând că nu-l cunoștea pe elev, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, tânărul și-a recunoscut fapta și a fost dus apoi de către anchetatori la podul de peste râul Ialomița, care face legătura între municipiu și localitatea de domiciliu a agresorului – Răzvad, indicând procurorului de caz locul unde susține că a aruncat cuțitul după comiterea crimei.

„Tânărul susține că a fost un conflict în stradă între el și victimă. Are o motivație stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuțit. Nu pot să vă confirm declarația lui că a aruncat cuțitul în apă. Se verifică”, a declarat procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secția penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuțitul cu care l-a înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul și confirmă că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Până la ora transmiterii acestei știri, cuțitul nu fusese găsit, suspectul fiind dus înapoi la Poliția Municipiului Târgoviște, la ora actuală anchetatorii terminând cercetarea la locul comiterii crimei, în apropierea liceului unde învăța elevul.

Toate străzile din jurul liceului au fost închise mai multe ore pentru cercetări, zona fiind plină de pete de sânge, la ora transmiterii acestei știri traficul în zonă desfășurându-se normal.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unității de învățământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic și se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, am fost și noi informați, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Târgoviște, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuțit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supraviețuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viața acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Dâmbovița, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgoviște și dus cu o dubă la sediul Poliției Municipale Târgoviște pentru audieri. Acesta are 18 ani și este din localitatea Răzvad, comună limitrofă a municipiului Târgoviște.

Raluca Florescu a spus că elevul și suspectul nu se cunoșteau.

„Elevul și suspectul nu se cunoșteau, a fost vorba despre un conflict spontan”, a afirmat Florescu.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a declarat că reprezentanții școlii se preocupau de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

De asemenea, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

„Situația disciplinară de la clasele a IX-a ne-a preocupat mereu deoarece avem semnale că mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi. Noi avem doi paznici care nu le-au permis intrarea în școală a acestora și am convocat comitetul de părinți la clasa a IX-a spunându-le oamenilor că există anumiți copii care au legătură cu indivizi dubioși. Noi ne-am pus probleme de ordine și siguranță în școală, dar uitați-vă că s-a întâmplat lângă școală, la mică distanță, pe acest gang de trecere”, a spus Suzana Ilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Serviciu militar obligatoriu pentru FEMEI. Ar putea fi chemate în Armată
Scârbos sau delicios? Înghețată din lapte de porc, desert de succes în Olanda
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×