Țara vecină cu România care interzice circulația în weekend, pentru a limita răspândirea COVID-19

Țara vecină cu România care interzice circulația în weekend, pentru a limita răspândirea COVID-19
Țara vecină cu România care interzice circulația în weekend, pentru a limita răspândirea COVID-19 / Foto ilustrație: Pexels.com
Publicat: 11/11/2020, 10:21

Guvernul Ucrainei ia măsuri drastice pentru a limita răspândirea COVID-19, cum ar fi interzicerea circulației în weekend, a anunțat marți seara premierul Denis Șmigal.

Premierul a declarat că măsura va fi adoptată în ședința de miercuri a cabinetului de la Kiev, informează știrileprotv.ro.

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat la guvernului ucrainean.

La nivelul Ucrainei, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu coronavirus, din care 221.459 au fost urmate de recuperarea pacienților. Până acum, 8.947 de persoane au fost răpuse de coronavirus în Ucraina.

MApN a făcut o donație de măști, dezinfectanți și izolete, către Armata din Ucraina

Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării Naționale, România a donat în septembrie Armatei din Ucraina echipamente de protecție, dezinfectanți și izolete. Valoarea totală donației este de 450.000 de lei.

„Un lot de echipamente medicale constând în măști, combinezoane și ochelari de protecție, dezinfectanți, precum și zece sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici (izolete) provenind din stocurile Ministerului Apărării Naționale, va fi donat Ministerului ucrainean al Apărării, în baza unui Memorandum aprobat în Ședința de Guvern din 24 septembrie”, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, MApN.

Ucraina este una dintre țările europene cel mai grav lovite de noul coronavirus.

Soția președintelui, infectată cu Covid-19, a fost internată în spital

În iunie 2020, soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce s-a infectat cu coronavirus, dar starea sa de sănătate s-a stabilizat. În schimb, rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi copiilor cuplului au fost negative.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase