UCRAINA. Soția președintelui, infectată cu Covid-19, a fost internată în spital

UCRAINA. Soția președintelui, infectată cu Covid-19, a fost internată în spital
Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski (FOTO: Instagram)
Publicat: 16/06/2020, 21:43

Soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce s-a infectat cu coronavirus, dar starea sa de sănătate este stabilă, a comunicat – marţi – Administrația prezidențială de la Kiev.

În schimb, rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi copiilor cuplului au fost negative.

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, a anunţat vineri pe Facebook că a fost testată pozitiv la noul coronavirus, confirmând că testele restului familiei au ieşit negative.

Cu toate acestea, preşedintele Volodimir Zelenski şi-a anulat ulterior toate întâlnirile şi vizitele.

„Diagnosticul actual al Olenei Zelenska este COVID-19 – pneumonie polisegmentară bilaterală de severitate moderată. Ea nu necesită aport de oxigen. Starea sa este stabilă”, se precizează în comunicatul preşedinţiei, citat de Agerpres.

Olena Zelenska se află în izolare şi sub supraveghere medicală, adaugă sursa citată.

„Noi toţi am confundat măsurile de relaxare a carantinei cu eliminarea completă a tuturor restricţiilor”, a afirmat – marţi – ministrul Sănătăţii, Maksim Stepanov, într-un briefing de presă televizat.

Ucraina a înregistrat în ultimele zile o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice. Guvernul dă vina pe neglijarea regulilor de prevenţie de către populaţie.

Preşedintele țării a fost și el criticat pentru faptul că, de multe ori, nu a purtat mască în apariţiile publice.

La începutul lunii, Zelenski şi mai mulţi membri ai echipei sale au fost surprinşi şi fotografiaţi la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul ţării, deşi guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor.

În urma scandalului declanşat pe reţelele sociale, Poliţia a declarat că i-a amendat pe preşedinte şi pe însoţitorii săi.

În total, Ucraina a raportat până acum 32.476 de cazuri de COVID-19, dintre care 912 decese.

Primul caz de coronavirus în Ucraina, la un bărbat revenit din Italia prin România

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus, la începutul lunii martie. Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, preciza atunci că este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Potrivit acestuia, era vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit, cu soția, din Italia şi a trecut prin România.

„Pe 26 februarie, bărbatul s-a întors în ţară după ce a trecut printr-un aeroport românesc. Temperatura lui a fost măsurată pe aeroportul românesc, bărbatul avea temperatura normală. După aceea, s-a întors în regiunea Cernăuţi prin punctul de intrare la frontiera de stat în Ucraina”, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Viktor Lyashko.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase