Tatăl fetiței ucise de un polițist pe trecerea de pietoni, despre fratele copilei: „L-am dus la cimitir”

Tatăl fetiței ucise de un polițist pe trecerea de pietoni, despre fratele copilei: „L-am dus la cimitir”
Fetița ucisă pe trecerea de pietoni
Publicat: 03/05/2022, 22:54

Anchetatorii au reușit să stabilească viteza pe care o avea mașina de poliție care a lovit-o mortal pe fetița de 11 ani pe o trecere de pietoni din București, dar și cât de ușor ar fi putut să evite agentul întreaga tragedie.

Potrivit anchetatorilor, omul legii care conducea autospeciala avea o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea admisă în zona respectivă. Conducea cu 88 de kilometri pe oră pe trecerea de pietoni.

„Având în vedere că până în trecerea de pietoni trebuie să ai până în 30 km/h, eu zic că e o viteză extraordinar de mare…

Cu atât mai mare cu cât trecerea de pietoni era presemnalizată, iar agentul, cum era poliţist de proximitate, ar fi trebuit să cunoască zona. Iar raportul anchetatorilor arată că tragedia putea fi evitată, dacă maşina n-ar fi gonit pe şosea”, spune Iulian Barbu, tatăl Raisei, citat de Observator.

„Dacă ar fi circulat cu 69 de kilometri la oră, deci asta înseamnă dublu și peste viteza legală tot ar fi avut posibilitatea să evite accidentul, asta spune expertul.

Raportul a mai arătat că mașina poliției nu avea probleme, ceea ce exclude scenariul unei erori tehnice”, spune și Adrian Cuculis, avocatul familiei.

Ministrul de Interne a discutat recent cu tatăl fetiței

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că a discutat recent cu tatăl fetiței ucise: „Personal am transmis atât familiei cât și Poliției Capitalei, ori de câte ori am fost solicitat, tot ceea ce a depins de mine ca ministru al Afacerilor Interne.”

Iulian Barbu, tatăl Raisei: „În momentul în care l-au scos de sub control judiciar l-am sunat… Acum două-trei zile i-am trimis mesaj și i-am spus că sunt foarte supărat…”

Rudele fetei ucise așteaptă, în aceste zile, rezultatele finale ale anchetei. Fratele mai mic al acesteia a intrat deja într-un program de terapie.

Iulian Barbu, tatăl Raisei: L-am dus la cimitir, așa ne-au spus toți psihologii…S-a acomodat că nu o să mai vină niciodată și că nu o să mai fie, dar întreabă mereu de ea… ne întreabă mereu când se va întâlni cu ea…

Raisa a murit pe 13 ianuarie, atunci când se întorcea de la școală cu cea mai bună prietenă. Impactul a fost atât de puternic încât a fost aruncată la aproape 50 de metri de trecerea de pietoni.