Tatiana, adolescenta care a murit într-un accident rutier la Cluj, a salvat viaţa a trei copii. Familia fetei a acceptat donarea de organe

Tatiana, adolescenta care a murit într-un accident rutier la Cluj, a salvat viaţa a trei copii. Familia fetei a acceptat donarea de organe
Publicat: 18/02/2022, 11:11
Actualizat: 18/02/2022, 11:14

O fetiță de 15 ani, moartă într-un accident rutier care a avut loc în Cluj, a salvat viața a trei copii, în urma unor transplanturi de organe. Tatiana a fost lovită de o maşină pe o trecerea de pietoni. S-a stins din viaţă după o săptămână de agonie.

„Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil.

Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire.

Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme”, au scris pe Facebook reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Trei copii au fost salvați

O adolescentă de 14 ani a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota.

De asemenea, alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop.

Tatiana traversa pe trecerea de pietoni, marcată și semnalizată corespunzător, în apropiere de școala unde învață, când a fost lovită de o mașină. Șoferul, un tânăr de 18 ani, a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins la scurt timp de polițiști.

La data de 09 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza orașului Ardud, un autoturism a acroșat o tânără care se afla în traversarea părții carosabile pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, conducătorul autoturismului părăsind locul accidentului”, au transmis oficialii poliției.

„Drum lin, suflet bun”

Vestea morţii tinerei a căzut ca un trăsnet pentru apropiaţi, care au ţinut să transmită mesaje de condoleanţe.

Din păcate un suflet nevinovat a plecat la îngeri, nimic nu poate fi mai trist și mai dureros pt noi cei rămași. Dumnezeu să le dea multă putere familiei sa poată trece peste aceasta grea încercare. Nu te vom uita niciodată draga noastră Tatiana drum lin spre inger”, „Dumnezeu s-o odihnească în pace! Drum lin suflet bun, doamne da-le alinare părinților pt pierderea lor!”, „Drum lin spre cer Tatiana, ai fost o scumpa de fata… Dumnezeu sa te odihneasca in pace!