Temperaturi de 21 de grade anunțate pentru sudul țării. Au înflorit deja ghioceii, iar agricultorii așteaptă recolte slabe

Redactor:
Luiza Paraschivu
Temperaturi de 21 de grade anunțate pentru sudul țării. Au înflorit deja ghioceii, iar agricultorii așteaptă recolte slabe
Meteorologii anunță că ziua de 4 februarie va fi cea mai caldă din lună, urmând să se înregistreze 21 de grade la Calafat, în județul Dolj. Au înflorit deja ghioceii, iar agricultorii spun că se așteaptă la recolte slabe anul acesta, mai mici cu 1,5 tone la hectar, în cazul cerealelor.

În Oltenia, începutul lunii februarie va aduce temperaturi minime cuprinse între 1 și 9 grade, anunță meteorologii, care spun că vremea este anormală pentru această perioadă.

De asemenea, se preconizează că ziua de 4 februarie va fi cea mai călduroasă zi a lunii, când, la Calafat, în județul Dolj, se vor înregistra maxime de 21 de grade.

„Până la mijlocul lunii februarie, vremea va fi mai caldă decât normalul, iar în unele zile, valorile maxime de temperatură vor atinge 14-15 grade și, poate, chiar vor depăși aceste valori. Marți, 4 februarie, va fi cea mai caldă zi, cu valori maxime de temperatură între 16 și 21 grade, deci deosebit de călduroasă pentru perioada în care ne aflăm. Minimele de temperatură vor fi și ele pozitive, de la valori cuprinse între 1 și 4-5 grade, în această dimineață, până la valori cuprinse între 3 și chiar 9 grade în următoarele dimineți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Marinică, meteorolog.

Vremea frumoasă este motiv de îngrijorare, spun specialiștii, care atrag atenția că seceta din ultima perioadă și temperaturile ridicate vor face ca producțiile de cereale să fie mai mici chiar și cu 1,5 tone la hectar.

„În zona Olteniei, putem spune că avem o iarnă atipică deoarece nu am înregistrat prag de zăpadă până la această dată. În schimb, am avut temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, iar vegetația s-a dezvoltat mult mai rapid decât era normal. În aceste condiții și ghioceii au înflorit. Sigur, este anormal. Este motiv de îngrijorare faptul că la începutul lunii februarie avem această înflorire a ghioceilor, dar perioada de vegetație a plantelor își urmează cursul firesc în condițiile date. Același lucru se întâmplă și cu cerealele păioase cărora le-a lipsit acel strat de zăpadă. Pot fi diminuate producțiile ce se vor obține la cerealele păioase cu o tonă, o tonă și jumătate la hectar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inginerul Viorel Vătămanu, agrometeorolog CMR Oltenia.

De asemenea, producții scăzute se vor înregistra și la rapița de toamnă, spun agricultorii.

Potrivit specialiștilor, temperaturile din această perioadă sunt cu 5 – 8 grade mai mari față de media multianuală a lunii.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Tocmai a castigat fotoliul de Primar și în urma cu puțin timp A MURIT
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Traian Băsescu: Îl felicit pe Nicușor Dan, doamna Firea, ați pierdut, nu e ca la...
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Rezultate Alegeri Locale 2020. Lista completă cu primarii PSD, PNL, USR-PLUS din țară. Hartă
Minerva Horoscop 2021: Primul horoscop, complet diferit pentru 3 zodii. Vor avea parte de premiere
Rezultate ȘOC și în țară la alegeri! Avem toate detaliile. Toate cifrele
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide