• Publicat:
Știri

Teodorovici lămurește scandalul din jurul suspendării Pilonului II. Soluția găsită de guveranți

Teodorovici lămurește scandalul din jurul suspendării Pilonului II. Soluția găsită de guveranți
Teodorovici, despre Pilonul II: Nu se suspendă nimic

„Contribuabilii trebuie să știe astăzi că nu se suspendă nimic. Va cunoaște fiecare în parte la ce concluzii s-a ajuns. Spre final de iunie sau început de iulie va fi momentul în care vom ieși cu un proiect concret, cu un concept nou”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a menționat că „în zilele următoare sau într-o săptămână-două” va avea loc o discuție amplă pe tema Pilonului II de pensii. „Va fi o discuție cu toate datele pe masă, că sunt de la ALDE, de la PSD, de la nivelul Guvernului sau din administrație, partea tehnică, vom discuta cu toții la masă și vom ieși public cu o concluzie. La discuții vor lua parte și cei care sunt administratori de pensii private, vor fi toți actorii implicați”, a precizat Teodorovici.

Intervenția oficialului a venit după ce pe site-ul Guvernului au apărut – chiar în programul legislativ pe 2018 – o serie de măsuri privind Pilonul II de pensii, printre care suspendarea contribuțiilor în perioada 1 iulie – 31 decembrie și o cotă fixă de contribuire, în urcare de la 84 la 125 de lei, pe care ar urma să o plăteasă în mod egal și angajatul, și angajatorul. Teodorovici a spus despre această publicare că a fost „o sincopă”.

Anterior, și premierul Viorica Dăncilă a precizat că o analiză privind Pilonul II de pensii se face la Ministerul Muncii, dar că exclude desființarea acestuia.

Inchide