Testul psihologic, obligatoriu înaintea intrării în Parlament. Deputat USR, după atacul lui Bacalbașa: „Mai bine clopotar decât comunist!”

Testul psihologic, obligatoriu înaintea intrării în Parlament. Deputat USR, după atacul lui Bacalbașa: „Mai bine clopotar decât comunist!”

Iulian Bulai a afirmat că ar trebui să fie făcut obligatoriu un test psihologic înainte ca un parlamentar să intre în Legislativ. Reacția vine după ce deputatul PSD Nicolae Bacalbașa l-a numit „clopotar” pe deputatul USR la audierea ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu.

„Mai bine clopotar decât comunist! Astăzi, în fața mea, în comisiile reunite de cultură, la audierea ministrului Culturii, l-au lăsat nervii pe deputatul PSD, doctorul Bacalbașa! Susțin obligativitatea testului psiholog la intrarea în Parlament. Asemenea oameni nu ar trebui să mai aibă loc în viitorul Parlament!”, a scris Iulian Bulai, pe Facebook.

La audierea de marți în comisiile reunite pentru cultură din Parlament a ministrului desemnat Bogdan Gheorghiu, o discuție în contradictoriu s-a iscat între Nicolae Bacalbașa și Iulian Bulai.

Social-democratul i-a spus deputatului USR că este „un individ obraznic” și că este „clopotar de la băieții cu epoleți sau în Norvegia”. Deputatul PSD le-a spus liberalilor și parlamentarilor USR nemulțumiți că fiecare se comportă „după cum vine de la mă-sa”.

Bogdan Gheorghiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Culturii, a primit, marți, aviz negativ de la comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului. Avizul este însă unul consultativ.

Parlamentarii vor vota învestirea Guvernului Orban într-un plen reunit care va ave loc luni, pe 24 februarie, începând cu ora 16.00.

Inchide