Thailanda ELIMINĂ vizele de 15 zile pentru turiștii români

Redactor:
Florin Jinga
Thailanda ELIMINĂ vizele de 15 zile pentru turiștii români
ROMÂNII nu vor mai avea nevoie DE VIZĂ pentru o vacanță de 15 zile în THAILANDA, începând de la 1 ianuarie 2019. Vezi MOTIVUL pentru care a fost scoasă TAXA

Mai exact, achitarea taxei de 2000 de bahți (circa 60 de dolari) va fi anulată pentru cetățenii din 21 de țări care vor sosi în Thailanda pe o perioadă de 15 zile, informează Bangkok Post.

Printre țările ce vor fi exceptate de la plata taxei se numără România, Bulgaria, China, Cipru, India, Ucraina și Arabia Saudită.

Potrivit datelor Agenției pentru imigrare, numărul de turiști care au cerut viză pentru Thailanda a continuat să scadă din ianuarie 2016 și se așteaptă ca această inițiativă să majoreze afluxul de turiști cu 30%.

Datorită acestei măsuri numărul de turiști străini ce vor vizita Thailanda până la sfârșitul acestui an ar putea ajunge la 40 de milioane, în loc de 38 de milioane cât se prognoza inițial, conform unor estimări.

Măsura vizează și atragerea turiștilor chinezi, care s-a redus considerabil după accidentul naval care a avut loc vara aceasta în provincia Phuket și s-a soldat cu decesul a 47 de oameni.

Foto: Hepta

Inchide