The Hollywood Reporter: „Poziția copilului”, achiziționat pentru piața de film germană și franceză

The Hollywood Reporter: Poziția copilului, achiziționat pentru piața de film germană și franceză
Publicat: 17/02/2013, 11:54
Actualizat: 29/07/2014, 22:04

Filmul românesc „Poziția copilului”, de Călin Peter Netzer, recompensat sâmbătă seară cu trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, a fost achiziționat pentru piața de film germană și cea franceză, informează hollywoodreporter.com.

Compania X Verleich a achiziționat de la compania Beta Film drepturile de difuzare a filmului „Poziția copilului” în țările vorbitoare de limba germană.

Astfel, filmul regizat de Călin Peter Netzer, primul lungmetraj românesc din istorie care a câștigat cel mai mare trofeu decernat la Berlinală, va rula în cinematografele din Germania, Austria și cantoanele din Elveția în care se vorbește limba germană.

Compania Beta Film a încheiat și alte contracte de distribuție a filmului „Poziția copilului”, printre țările în care va rula acest lungmetraj numărându-se Franța, Olanda, Belgia, Luxemburg, Grecia și Taiwan.

Filmul „Poziția copilului”, care a avut premiera mondială la Berlin și a rulat în competiția oficială a Berlinalei 2013, a fost extrem de bine primit atât de public, cât și de criticii de specialitate. Publicația The Hollywood Reporter atribuie acest succes deosebit de care s-a bucurat pelicula românească uluitoarei performanțe actoricești a actriței Luminița Gheorghiu, care interpretează rolul unei mame cu un caracter dominator, decisă să profite de șansa de a recăpăta controlul asupra vieții fiului ei adult, atunci când acesta riscă să ajungă la închisoare, după ce a accidentat mortal un copil în timp ce își conducea automobilul cu o viteză peste limita legală.

„Poziția copilului” s-a aflat în competiția oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (președinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen și Ellen Kuras.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de „Poziția copilului”, sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seară, filmul lui Călin Netzer a primit și premiul criticii internaționale – FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbește cu dramatism, cu emoție, dar și cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan și vorbește despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Natașa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu și Vlad Ivanov.

Călin Netzer, regizorul filmului „Poziția copilului”, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că și-a dorit să realizeze un film așa cum l-a simțit, „greu de digerat, dar care merită văzut”.

„Poziția copilului” este o producție Parada Film în co-producție cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul