TNB oferă, gratuit, spectacole online. Când va fi difuzată prima piesă de teatru

Redactor:
Gândul
TNB oferă, gratuit, spectacole online. Când va fi difuzată prima piesă de teatru
Teatrul Național din București oferă, gratuit, spectacole online (FOTO: Facebook.com/TNB.Ro)

După ce mai mulți iubitori de teatru au solicitat difuzarea online a unor spectacolelor din repertoriul Teatrului Național din București (TNB), acest lucru se va întâmpla chiar din acest weekend.

Primul dintre acestea, care se va difuza chiar în acest week-end (24,25 și 26 aprilie), este Furtuna, după William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov.

În rolul Prospero, îl veți vedea, într-o creație memorabilă, pe Ion Caramitru (desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept ”Ambasador Shakespeare” al anului 2016 – Anul Shakespeare).

Din distribuție mai fac parte Mihai Călin, premiat cu un trofeu UNITER pentru interpretarea lui Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand).

Astfel, în fiecare weekend, spectatorii din țară, dar și cei de peste hotare vor putea urmări câte un spectacol de referință din repertoriul TNB, anunță un comunicat al instituției.

Lista titlurilor propuse spre difuzare online include atât spectacole care au ținut afișul cu mare succes în stagiunile trecute, fiind în prezent scoase din repertoriu, cât și unele piese care se vor juca în continuare odată cu redeschiderea sălilor de teatru.

Difuzarea online a spectacolelor va include titluri ca: Furtuna, după William Shakespeare și Vizita bătrânei Doamne de Friedrich Dürenmatt, ambele în regia lui Alexander Morfov, Două loturi, adaptarea după I.L. Caragiale și regia semnată de Alexandru Dabija, Allegro, ma non troppo… de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, Năpasta de I.L. Caragiale, regia Radu Afrim, Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, regia Grigore Gonța și spectacole din cadrul Programului 9G.

De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbătă de la ora 18.00 și duminica de la ora 18.00.

Difuzarea spectacolelor va fi asigurată online pe canalul Youtube și de pe pagina de Facebook a TNB.

Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate.

Inchide