Toader a transmis președintelui propunerea de numire a lui Felix Bănilă la șefia DIICOT

Toader a transmis președintelui propunerea de numire a lui Felix Bănilă la șefia DIICOT
Publicat: 11/06/2018, 11:44
Actualizat: 25/03/2019, 22:55

„Astazi am transmis Presedintelui Romaniei propunerea de numire a dlui Oliver – Felix Banila in functia de procuror sef al DIICOT !”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, săptămâna trecută, favorabil propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a lui Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

În motivarea avizului favorabil primit de Felix Bănilă din partea Secției pentru Procurori a CSM, se arată că acesta are o vechime în funcția de procuror de 21 de ani și 5 luni, nu a fost sancționat disciplinar în ultimii 3 ani de activitate, iar la ultima evaluare a activității profesionale a fost apreciat cu calificativul „foarte bine”.

Tot în motivarea avizului favorabil pentru Felix Bănilă la conducerea DIICOT se mai precizează că acesta a susținut interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care a prezentat „aspecte esențiale ale proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”.

„Secția pentru procurori constată că proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism prezentat de Bănilă Oliver – Felix în ședința din 5 iunie 2018 a Secției pentru procurori a fost structurat în patru capitole. Primul capitol cuprinde considerații generale asupra managementului judiciar, al doilea capitol cuprinde prezentarea sintetică a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, al treilea capitol cuprinde obiectivele vizând capacitatea organizatorică și funcțională, din perspectiva exercitării funcției de procuror șef al direcției, iar ultimul capitol vizează concluziile”, potrivit motivării.

Secția pentru procurori a CSM a remarcat, din analiza proiectului, că acesta cuprinde o prezentare sintetică atât a aspectelor pozitive cât și a aspectelor deficitare în activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Astfel, domnul procuror a prezentat situația dificilă cu care se confruntă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sub aspectul gradului de ocupare a schemei de personal, atât la nivelul posturilor de procuror cât și la nivelul celorlalte categorii (grefieri, specialiști IT), apreciind că se impun măsuri în vederea ocupării integrale a posturilor prevăzute. Din cuprinsul prestației domnului procuror la susținerea interviului în fața secției, rezultă că acesta a dat dovadă de profesionalism, de o bună cunoaștere a sistemului judiciar și a problemelor reale cu care se confruntă acesta, prezentând o viziune de ansamblu asupra activității Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și identificând soluții pentru îmbunătățirea activității structurii. Nu în ultimul rând, lucrările prezentate îndeplinesc cerințele de calitate, redate prin coerența în exprimare, în argumentarea clară și logică, în expunerea completă a datelor”, potrivit sursei citate.

Procurorii CSM au apreciat că Felix Bănilă, în cadrul audierii, a formulat „obiective clare și precise, pe care le-a detaliat în funcție de necesitățile acestei structuri și a indicat măsuri adecvate pentru realizarea acestora, în scopul creșterii performanțelor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în vederea realizării unui sistem judiciar modern care să se adapteze cerințelor Uniunii Europene, iar actul de justiție să fie administrat cu respectarea celor mai înalte standarde de integritate și profesionalism”.

Avizul a fost transmis ministerului Justiției, care l-a înaintat luni Președinției.

Conform legii, procurorul-șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Simona Halep a primit un nou verdict. Diferența e enormă față de ce se știa:...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii