Tragedie în situl arheologic Sarmizegetusa: Trei persoane au fost lovite de fulger, dintre care una a murit

Redactor:
Ioana Sfârlea
Tragedie în situl arheologic Sarmizegetusa: Trei persoane au fost lovite de fulger, dintre care una a murit
Un paznic al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia din județul Hunedoara a murit, iar alte două persoane au fost rănite, joi, în timpul unei furtuni. Cele trei persoane au fost lovite de fulger.

Pompierii militari din Orăștie și un echipaj medical au intervenit, joi, la Sarmizegetusa Regia, pentru salvarea a trei persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Bucium, paznic la situl arheologic și doi vizitatori, soț și soție, din Pogoanele, județul Buzău, care au fost loviți de fulger în timpul unei furtuni.

Cei doi soți, care prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor și a medicilor SAJ și au fost duși conștienți și cooperanți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Orăștie.

Potrivit pompierilor, pentru a treia victima nu s-a mai putut face nimic.

Bărbatul decedat, de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia.

Centrul județului Hunedoara s-a aflat sub incidența unui cod galben de vreme rea, caracterizat de averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină și descărcări electrice.

Inchide