TRAGIC. Asistentă medicală, găsită moartă în casă după ce intrase în izolare din cauza noului COVID-19. Soțul acuză: Au obligat-o să lucreze fără mască de protecție! Dacă avea, nu murea

Redactor:
Gandul
TRAGIC. Asistentă medicală, găsită moartă în casă după ce intrase în izolare din cauza noului COVID-19. Soțul acuză: Au obligat-o să lucreze fără mască de protecție! Dacă avea, nu murea
TRAGIC. Asistentă medicală, găsită moartă în casă după ce intrase în izolare din cauza noului COVID-19 / Sursă FOTO: Facebook

O asistentă medicală a fost găsită decedată în propria casă de către soțul acesteia după ce se izolase în sufragerie întrucât avea simptomele specifice infectării cu noul coronavirus.

Danielle DiCenso, din Florida, a început să prezinte simptome Covid-19 la două săptămâni după ce a lucrat ture lungi cu pacienții infectați, în timp ce nu purta echipament individual de protecție (EPP), relatează NBC Miami.

Tânăra mămimcă în vârstă de 33 de ani era asistentă staționată în unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului General Palemetto.

Soțul ei, David, a găsit-o moartă în sufragerie în cursul zilei de joi, după ce femeia se autoizolase iar starea ei se înrăutățise rapid. Bărbatul susține că personalul din spital nu i-a oferit echipamentul potrivit.

Datele publicate marți au arătat că între 10% și 20% din cazurile de coronavirus din SUA sunt lucrători din domeniul sănătății, cu toate acestea, procentul de spitalizare al acestora este mai mic.

„Mereu îi punea pe oamenii din jurul ei mai presus. S-a prezentat la muncă într-o zi și nu i-au dat mască de protecție. I s-a frânt sufeltul că nu și-a putut îndeplini slujba într-un loc în care se simțea în siguranță. Avea o mulțime de mesaje între ea și colegii ei care spuneau că nu sunt echipați corespunzător, reprezentând e fapt ceea ce se întâmplă cu adevărat la spitale”, a povestit David, soțul asistentei, pentru sursa citată.

Asistenta a făcut un test Covid-19 pe 23 martie, dar rezultatul a fost unul neconcludent, astfel că a început să se autoizoleze în camera de zi și nu a revenit la spital.

A început să prezinte simptome pe 25 martie, cu toate acestea, spitalul a continuat să o sune și să vadă dacă poate veni la serviciu.

„Dacă avea mască, nu murea!”

Starea ei a continuat să se agraveze, având simptome precum febră mare și tuse, iar ulterior David a găsit-o decedată în sufragerie. Tânăra asistentă nu suferea de afecțiuni preexistente.

„A fost o luptă de patru sau cinci zile foarte grele. Febra i-a apărut treptat și oscila. Doar uitându-mă la ea îmi puteam da seama că nu mai are vlagă. Arăta atât de liniștită. Arăta ca și cum doar adormise”, a povestit bărbatul despre momentul în care și-a găsit soția decedată.

Soțul, revoltat de situația din spitale

De asemenea, bărbatul a declarat că este „îl înnebunește”  lipsa echipamentelor de protecție personală, susținând că soția lui ar fi putut fi încă în viață dacă nu ar fi fost forțată să lucreze fără mască de protecție.

„Fiul meu de 4 ani nu mai are mamă”, a spus bărbatul îndurerat.

El a adăugat că este îngrijorat că nu li se oferă protecție adecvată altor angajați din domeniul sănătății și continuă să își pună viața în pericol.

„Oamenii de pe primele linii, aceștia sunt infanteria noastră modernă”, a punctat acesta.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Orașul fantomă din Polonia, care nu a apărut pe nicio hartă timp de zeci de...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Tratamentul neașteptat care va fi folosit de luni în Germania. Prima țară din UE care...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide