Andreea Tobias
22.06.2015
Știri

Traian Igaș acuză CNADNR de abuzuri pentru că ar executa silit șoferi pentru o taxă abrogată

Traian Igaș acuză CNADNR de abuzuri pentru că ar executa silit șoferi pentru o taxă abrogată
Senatorul PNL de Arad Traian Igaș acuză CNADNR de abuzuri pentru că ar fi somat 30.000 de șoferi doar în vestul țării și ar fi trecut la executare silită în unele cazuri, pentru o taxă abrogată în 2012, respectiv "tariful de despăgubire", pretins împreună cu amenda pentru lipsa vignetei.

Senatorul liberal Traian Igaș arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că „CNADNR Timișoara a emis un număr de 30.000 de somații” șoferilor care nu au plătit „tariful de despăgubire” după ce au fost prinși fără vignete în anii trecuți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Abuzurile ANAF au devenit un exemplu de bună practică și pentru alte instituții ale statului român, cum este CNADNR”, afirmă senatorul, care susține că a primit pe adresa cabinetului parlamentar „mai multe sesizări privind absurditatea acțiunilor întreprinse de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România împotriva conducătorilor auto”.

„Mai mulți cetățeni mi s-au adresat acuzând excesul de zel al reprezentanților CNADNR de a executa silit o persoană pentru că nu a plătit așa numitul tarif de despăgubire, culmea, eliminat în 2012 din lege” , se arată în comunicat.

Potrivit lui Igaș, deși abrogat în 2012, chiar și în 2014 au fost introduse pe rolul instanțelor acțiuni care au ca punct de plecare cei 28 de euro, amendă suplimentară aplicată contravenineților care nu achitaseră taxa de drum.

„Instanțele de judecată au admis contestațiile la executare introduse împotriva CNADNR. Astfel, s-a reușit doar o aglomerare a instanțelor cu astfel de procese. Avem de-a face cu un nou abuz din partea instituțiilor statului, executările silite au fost declarate abuzive deoarece tariful nu poate fi pus în executare la doi ani de la abrogarea sa”, afirmă Igaș.

Senatorul s-a adresat Ministerului Transporturilor și CNADNR, solicitând „o rectificare cât mai rapidă a situației”.

„Am solicitat anularea acestor demersuri abuzive, dar și informarea populației despre măsura luată pentru corectarea situației”, a adăugat parlamentarul.

Inchide