Tramvaiele DE EPOCĂ vor DEFILA în centrul Capitalei. Călătorii vor putea călători cu un „bătrânel” vechi de peste 60 de ani

Redactor:
Firuta Flutur
Tramvaiele DE EPOCĂ vor DEFILA în centrul Capitalei. Călătorii vor putea călători cu un „bătrânel” vechi de peste 60 de ani
Parada tramvaielor de epocă, organizată de Societatea de Transport București, are loc sâmbătă, în centrul Capitalei, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Vehiculele vor străbate centrul Bucureștiului, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șos. Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate în cadrul Uzinei de Reparații a STB SA.

 

Din convoi vor face parte un tramvai tip V056, fabricat în anul 1956, prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson. A circulat în București până în anul 1981.

Un alt tramvai din cadrul paradei, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea tot în cadrul Uzinei de Reparații a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). A circulat în București până în anul 2002.

 

Cel de-al treilea tramvai va fi Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB în anul 1999. A circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparații a RATB.

foto: tramclub.org

Inchide