Andrei Luca Popescu
27.04.2013
Știri

Trei persoane care păcăleau părinți prin metoda „ACCIDENTUL” au fost prinse de polițiștii din București

Trei persoane care păcăleau părinți prin metoda „ACCIDENTUL” au fost prinse de polițiștii din București
E probabil ....

Polițiștii bucureșteni specializați în investigații criminale din cadrul Sectoarelor 1 și 2 Poliție au prins vineri în flagrant trei membri ai unei grupări infracționale specializată în comiterea de infracțiuni de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Gruparea contacta persoane în vârstă pe telefonul fix și, sub pretextul că fiul acestora a accidentat grav cu un autoturism o fetiță, solicitau diverse sume de bani pentru rezolvarea, prin înțelegere cu familia presupusei victime, a situației juridice.

„După ce perfectau o înțelegere prin telefonul fix, la adresa părților vătămate se deplasa o persoană care, prin atribuirea de calități mincinoase de asistentă a unui avocat care se ocupă de cazul respectiv, primea de la acestea suma de bani cerută”, arată polițiștii, într-un comunicat.

Miercuri, 24 aprilie, polițiștii bucureșteni au observat în trafic un autoturism în care se aflau doi dintre suspecți, un bărbat și o femeie, care s-au deplasat până în fața unui bloc din sectorul 6.

Femeia a coborât din autoturism și a intrat într-un bloc, iar după aproximativ cinci minute a revenit la autoturism și au continuat deplasarea până la o adresă situată în sectorul 2, unde s-au întâlnit cu o persoană în vârstă, care îi aștepta în fața casei. În momentul în care persoana în vârstă i-a înmânat femeii suspecte un plic, polițiștii au trecut la imobilizarea acesteia, cât și a bărbatului aflat în autoturism.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, sub plafonieră s-a găsit ascunsă suma de aproximativ 8.000 de lei, iar asupra femeii suspecte polițiștii au găsit plicul înmânat de partea vătămată, ce conținea suma de 2.500 de euro.

În continuare, având informația că un alt membru al grupării urmează să ridice de la un oficiu poștal o sumă de bani provenită din comiterea unei alte infracțiuni de înșelăciune similară, polițiștii au mers să supravegheze zona respectivă.

Cu acestă ocazie, în jurul orei 16.00, polițiștii l-au observat pe suspect, care era însoțit de alte două persoane, cum a intrat în oficiul poștal și a ridicat suma de 7.000 de lei.

Judiciariștii bucureșteni i-au imobilizat pe cei trei la ieșirea din oficiul poștal, după care i-au condus la sediul de poliție în vederea efectuării cercetărilor.

 

Inchide