Trif, despre turismul din România: Nu avem o monitorizare a numărului de turiști, un sistem va fi implementat în 2 ani

Trif, despre turismul din România: Nu avem o monitorizare a numărului de turiști, un sistem va fi implementat în 2 ani
Publicat: 02/10/2019, 18:52

„Din păcate la Ministerul Turismului nu avem o bază de date care să asigure o monitorizare a numărului de turiști. În două săptămâni semnăm un contract pe fonduri europene pentru un sistem informatic de evidență în turism, care să ne permită o radiografie completă a numărului de turiști și a tipului de turiști din România”, a declarat Bogdan Trif, prezent la Sibiu la deschiderea Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei.

Potrivit ministrului Turismului, singurele date disponibile în prezent sunt cele oferite de Institutul Național de Statistică. El spune că noul sistem informatic va fi implementat în următorii doi ani.

„Deja avem accesat un proiect pe fonduri europene, urmează să semnăm contractul, în doi ani se va implementa acest sistem de evidență în turism. La ora actuală stăm doar în datele prezentate de INS. Nu e normal și o să remediem această situație, care, iată, câteodată nu ne permite să avem o radiografie exactă a numărului de turiști pentru a putea face și o strategie mai aplicată pe fiecare domeniu și pe fiecare zonă. Dar, o să avem un proiect semnat peste două săptămâni, care ne va permite să avem o astfel de bază de date, care nu afectează datele persoanale ale oamenilor”, a mai spus ministrul Turismului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase