• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

TRUFIE. Ce a pățit un episcop din Moldova care a venit cu limuzina la o înmormântare: „Noi nu avem nici ce mânca. Aici trebuia să vină cu bicicleta!”

TRUFIE. Ce a pățit un episcop din Moldova care a venit cu limuzina la o înmormântare: „Noi nu avem nici ce mânca. Aici trebuia să vină cu bicicleta!”
Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost alungat de localnicii din Cernu după ce a venit la o înmormântare cu un automobil de lux, Audi A8.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost nevoit să plece de la o înmormântare, după ce a fost huiduit de oameni. Motivul supărării sătenilor din Cernu a pornit de la „îndrăzneala” episcopului de a veni la tristul eveniment cu o limuzină Audi A8, scrie presa locală.

Mai mult, localnicii susțin că Preasfințitul ar fi avut un motiv ascuns atunci când a venit să slujească la căpătâiul femeii decedate. Oamenii cred că, de fapt, acesta ar fi vrut să anunțe comunitatea că Irinel Andronache, preot la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cernu de 13 ani, va fi înlocuit cu un altul.

„De când a venit în satul nostru, nu a știut decât să muncească. El a refăcut biserica și la orice oră aveam nevoie de el, preotul era prezent”, a povestit un sătean. „Este preotul nostru și nu va pleca niciodată de aici. Noi nu îl lăsăm să ne părăsească. Nu primim pe nimeni în loc!”, a adăugat altcineva.

În plus, preotul Andronache spune că nu a primit nici el nicio explicație legată de această decizie a superiorilor săi: „Nu mi s-a adus la cunoștință motivul pentru care trebuie să părăsesc această biserică. Nu există niciun argument pentru decizia înmânată de Arhiepiscopie. Vreau să știu și eu motivul pentru care trebuie să plec, cu ce am deranjat”.

Toate aceste motive au făcut ca apariția Preasfințitului în mijlocul sătenilor, cu un automobil de lux, să stârnească o adevărată „revoltă”.

„Noi nu avem nici ce mânca, suntem niște oameni săraci. De unde are Ioachim atâția bani pentru o asemenea mașină? Ia șpăgi!”, l-a acuzat o localnică în vârstă de 68 de ani.

„Noi suntem necăjiți. Aici trebuia să vină cu bicicleta”, a adăugat o altă femeie.

Potrivit sursei citate, pe lângă mașinile de lux înmatriculate pe Arhiepiscopie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul mai deține în particular un Jeep Dodge, un Volkswagen Transporter și un Citroen Xantia.

Inchide