Trupul neînsuflețit al lui Dumitru Sechelariu a fost adus la Bacău și va fi înmormântat marți

Trupul neînsuflețit al lui Dumitru Sechelariu a fost adus la Bacău și va fi înmormântat marți
Publicat: 18/02/2013, 11:57
Actualizat: 02/02/2019, 06:34

Trupul neînsuflețit al fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus, duminică, la Bacău, fiind depus la Academia de tenis EMD, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX președintele echipei Ceahlăul Piatra Neamț, Gheorghe Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian a declarat că sicriul a fost adus la Bacău, fiind depus la Academia de tenis EMD, înființată de Dumitru Sechelariu.

„Am aflat că sicriul a ajuns în Bacău. Chiar acum mă îndrept și eu spre locul unde a fost depus”, a spus Chivorchian.

Luni, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi dus la o capelă din centrul Bacăului, urmând ca înmormântarea să aibă loc, potrivit familiei, marți la ora 12.00.

Gheorghe Chivorchian este originar din Bacău și a fost președinte la FCM Bacău, echipa pe care a înființat-o Sechelariu pe vremeea când era primar.

Potrivit unor surse de la Poliția de Frontieră Timiș, o mașină de pompe funebre care transporta trupul neînsuflețit al lui Dumitru Sechelariu a intrat în țară în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.00, prin Vama Cenad.

Fostul primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a încetat din viață, sâmbătă dimineață, la Viena.

Avocatul lui Dumitru Sechelariu, Nicuța Cîțu, declara că „nimeni nu se aștepta” ca fostul primar al Bacăului să înceteze din viață, „nici medicii de la Viena”, adăugând că vineri după-amiază a vorbit cu acesta și urma să facă „un tratament mai dur”.

„Nimeni nu se aștepta, nici medicii de la Viena. Am vorbit cu el ieri (n.r. – vineri), la ora 17.00, și urma să facă un tratament mai dur”, spunea Nicuța Cîțu.

Sâmbăta trecută, Sechelariu a fost transferat de la București la o clinică din Viena, la cererea expresă a familiei.

În 2 februarie, fostul primar al Bacăului a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, pacientul fiind atunci conștient, cooperant și cu parametrii funcțiilor vitale în limite fiziologice.

În zilele următoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigații imagistice și de laborator, în vederea stabilirii stării biologice de moment și a planului terapeutic, iar marți, 5 februarie, a fost supus unei intervenții chirurgicale, evoluția postoperatorie imediată fiind favorabilă.

Sechelariu fusese internat în spitalul ieșean în 31 ianuarie, cu afecțiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reținut de procurorii DNA într-un caz de corupție, în aceeași zi făcându-i-se rău și ajungând la Spitalul Județean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu fusese reținut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Șuțu, acuzat că a oferit unor denunțători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curții de Apel Bacău în scopul pronunțării unei sentințe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 București a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție de arestare a fostul edil băcăuan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi și achiziții de terenuri, precum și la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafața totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deșteptarea SA – și alte 15 persoane fizice și juridice fiind de 79.744 de metri pătrați, primiți din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupție.

Din totalul suprafeței de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătrați, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu și societățile comerciale Letea SA, Selena SRL și Deșteptarea SA – la care acesta era acționar – au beneficiat de 57.979 de metri pătrați, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susțineau anchetatorii.

Și la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept și fiind dus la Spitalul Universitar din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?