Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus la crematoriul Vitan Bârzești

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus la crematoriul Vitan Bârzești
Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus sâmbătă, la ora 11.20, la crematoriul Vitan Bârzești din București, unde va fi incinerat, în jurul orei 12.00, conform dorinței regizorului, care este îndeplinită de familia acestuia.
Publicat: 05/01/2013, 11:37
Actualizat: 29/03/2019, 22:59

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus sâmbătă, la ora 11.20, la crematoriul Vitan Bârzești din București, unde va fi incinerat, în jurul orei 12.00, conform dorinței regizorului, care este îndeplinită de familia acestuia.

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicat sâmbătă, la ora 10.50, de la Cercul Militar Național din București, și transportat cu o mașină la crematoriul Vitan Bârzești din București.

La crematoriu s-au strâns câteva sute de persoane care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe cunoscutul regizor. La crematoriu au ajuns și familia și prietenii regizorului, dar și fostul președinte Ion Iliescu, care vor zxsalua parte la ceremonia de incinerare. De asemenea, la crematoriu se află și o gardă militară.

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost scos din clădirea Cercului Militar Național în aplauzele celor câteva sute de admiratori care au venit să îi aducă un ultim omagiu cunoscutului regizor. La Cercul Militar Național s-au aflat familia și prietenii regizorului.

Unele persoane s-au declarat supărate de faptul că trupul neînsuflețit va fi incinerat și nu înmormântat, un bărbat strigând de câteva ori cuvântul „Rușine”.

Trupul neînsuflețit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București. Incinerarea va avea loc în cadru restrâns, la ceremonia funerară nefiind permis accesul presei.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la vârsta de 82 de ani, va fi incinerat conform propriei dorințe. Dana Nicolaescu, soția regizorului, a declarat joi că incinerarea a fost „dorința expresă” a soțului său, pe care i-a respectat-o, și a solicitat presei să trateze „cu decența și respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariția soțului ei”.

„În temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», vă solicit să tratați cu decența și respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin dispariția soțului meu, Sergiu. Totodată, vă interzic să publicați/ difuzați materiale de presă scrisă, și/ sau audiovizuală ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la înmormântarea soțului meu. Precizez că aceste lucruri au legătură cu viața mea intimă, personală și de familie, într-un moment dramatic al vieții mele”, a mai spus Dana Nicolaescu, într-un document remis MEDIAFAX.

Trupul neînsuflețit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus vineri și sâmbătă dimineața la Cercul Militar Național din București, unde sute de persoane și-au luat rămas bun de la cunoscutul regizor. Alături de Sergiu Nicolaescu s-a aflat la Cercul Militar Național soția regizorului, Dana Nicolaescu.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Național, s-au numărat premierul Victor Ponta, actorii Ileana Stana Ionescu, Aimee Iacobescu, Cătălina Grama (Jojo), Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani și Doru Ana, regizorii Ioan Cărmăzan și Geo Saizescu, muzicianul Damian Drăghici, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, președintele-director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, deputatul Petre Roman, senatorii Ecaterina Andronescu și Georgică Severin, prințesa Lia, dar și un grup de cascadori și mai mulți revoluționari.

Rămas bun de la Sergiu Nicolaescu și-a luat, vineri, la Cercul Militar Național, și Gabriela Nicolaescu, cea de-a doua soție a regizorului. Cei doi au fost căsătoriți timp de 10 ani.

Și sâmbătă dimineața câteva sute de persoane s-au dus la Cercul Militar Național pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu. Printre cei care și-au luat rămas bun sâmbătă dimineața de la cunoscutul regizor s-a numărat și actorul George Mihăiță.

Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Național de Administrația Prezidențială, Camera Deputaților, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar și de prieteni și apropiați ai regizorului.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunțat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 și recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecție impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în același timp, haina de regizor, scenarist și actor, cu o abilitate neobișnuită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto