Trupurile celor 18 decedați în accidentul din Muntenegru, aduse la INML pentru identificare

Trupurile celor 18 decedați în accidentul din Muntenegru, aduse la INML pentru identificare
Publicat: 26/06/2013, 13:50
Actualizat: 20/05/2015, 02:05

Trupurile celor 18 persoane care și-au piedut viața în accidentul din Muntenegru au fost aduse, marți seară, la Institutul Național de Medicină Legală (INML), pentru identificare.

Mașinile care au transportat trupurile au fost însoțite de antemergători de la Poliție, de mașini ale Jandarmeriei, Poliției, SPIR și SMURD.

Familiile celor decedați, alături de colegi și prieteni ai acestora, au sosit în cursul serii la INML, majoritatea preferând să nu facă declarații presei.

Unii dintre cei care au venit la INML au declarat, totuși, la intrare, că au aflat despre accident de la televizor și că, ulterior, au primit informații de la autoritățile române.

Alții au spus, răspunzând unei întrebări, că nu au primit invitații pentru ceremonia religioasă de la Baza Aeriană 90 Otopeni.

Înainte de sosirea coloanei, chestorul Vasile Viorel de la IGPR a declarat că procedura de identificare a cadavrelor ar putea dura toată noaptea.

Potrivit acestuia, există unele date preliminare din partea autorităților din Muntenegru, dar vor fi efectuate activitățile prevăzute în Codul de Procedură Penală pentru identificarea cadavrelor, sub coordonarea procurorilor.

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu se exclude folosirea procedurilor cu probe ADN, pentru că acestea sunt cele mai „certe”.

La INML a sosit și un prieten al șoferului mort în accident, care a spus că acesta era foarte priceput, avea experiență și că a vorbit cu el sâmbătă la telefon, când se afla la Lugoj.

Șase dintre victimele decedate au fost deja, practic, identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la INML pentru îndeplinirea formalităților.

Identificarea celor decedați în accidentul din Muntenegru va fi făcută de 40 de polițiști de la Direcția Investigații Criminale, 15 polițiști criminaliști și aparținători, potrivit unor oficiali din Poliție.

Expertizele genetice, care vor fi dispuse, unde este cazul, pentru identificarea certă a victimelor, vor fi efectuate sub coordonarea procurorilor de la Parchetul General.

Doi medici legiști din Muntenegru au venit la București pentru a continua, alături de specialiștii români, procedurile legate de identificarea celor decedați și întocmirea actelor.

Trupurile celor 18 persoane au fost aduse din Muntenegru cu o aeronavă, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. La această bază aeriană a avut loc o slujbă religioasă, în prezența premierului și a miniștrilor Corlățean și Dușa și a unor rude ale celor decedați, venite cu un autocar.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din județul Argeș, două din Timiș și câte una din Ilfov și Cluj, au declarat marți, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliție

Printre cei decedați se numără șoferul aflat la volanul autocarului – angajat al Serviciului de Logistică din Poliției Capitalei, care lucra din septembrie 2012 și la firma care a transportat turiștii în Muntenegru.

Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru au fost anunțate marți de echipe mixte formate din polițiști și psihologi.

Miercuri este zi de doliu național pentru victimele din Muntenegru, urmând să aibă loc și o slujbă de pomenire a celor decedați la Catedrala Patriarhală, de la ora 10.30.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00 ora României, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Eliana Rădulescu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ