Tudor Ionescu, secretar adjunct ALDE, la GÂNDUL LIVE: Noi purtăm mască, ne distanțăm fizic, ne protejăm… Guvernanții noștri ce fac? Cum sprijină populația?

Publicat: 02/11/2020, 13:27
Actualizat: 02/11/2020, 15:20

Tudor Ionescu, secretarul general adjunct al ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că guvernanții nu iau măsurile necesare pentru populație, în plină pandemie, chiar dacă românii respectă regulile și poartă mască, se spală pe mâini, se distanțează fizic. „Ei ce fac pentru populație?”, se întreabă Ionescu.

Suntem responsabili. Poate că avem o familie extinsă. Trebuie până la 20 de persoane. Tinerii nu au voie să facă petreceri, dar întâlniri electorale se pot face cu până la 20 de persoane în spații închise. Este dubla măsură care nu face decât să slăbească orice încredere a cetățenilor în cei care trebuie să ne ajute, să ne ghideze în situația pandemică.

Purtăm mască, ne distanțăm fizic…Dar ce fac cei care gestionează resursele? Cu ce sprijină populația? Nu cred că vom reuși să găsim trei măsuri echivalente în partea cealaltă.

„Nu toți profesorii s-au adaptat la predarea online”

Toate statele care au impus acest lockdown mențin școlile deschise. Educația e un proces generațional. Să fragmentezi acum toți acești copii, care vin după un semestru sacrificat la începutul anului 2020 și continuă cu acest sacrificiu, școala online care nu va compensa niciodată prezența fizică, atenție, nu toți profesorii s-au adaptat la online.

Nu mai vorbesc de lipsa curentului electric, lipsa tabletelor, infrastructura care lipsește în țară. Pentru a nu compromite viitorul copiilor, școlile ar trebui deschisă. Acolo unde apar probleme să se intervină. Deși toată lumea ne spune că sunt foarte multe companii pharma în cursa vaccinului, dl. Tătaru ne asigura că după 6 decembrie avem vaccinul.

Povestea cu vaccinul anti-Covid, „o demagogie”

Nu. Cred că este doar o demagogie din partea celor care spun că există un vaccin și că va fi disponibil în termen foarte scurt. E vorba doar de o campanie electorală. Vrem un plan pentru a ieși din această criză, care nu este doar sanitară.

Garantarea unui venit minim de criză, o soluție pentru românii nevoiași în pandemie

Noi am venit cu două soluții:

– garantarea unui venit minim de criză – sunt 5,8 milioane de români cu mari probleme financiare
– componenta liberală – sprijinul pentru IMM-uri, care sunt într-o situație catastrofală

Aceste două componente, cea socială și cea antreprenorială, sunt două elemente fundamentale pe care ne dorim ca orice viitor guvern să le implementeze. Sunt cele două condiții pentru care vom susține un viitor guvern. Oricare ar fi acela”, a declarat Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult