Tudorel Toader a anunțat că își dă demisia din funcția de ministru al Justiției/ Reacția lui Dragnea: De ce să comentez? Nu-s comentator

Publicat: 18/04/2019, 19:08

Ministrul Justiției a făcut referire și la decizia din ședința PSD, acolo unde liderii social democrați au decis retragerea sprijinului politic.

„Voi merge la Guvern și am o întrevedere cu doamna prim-ministru. Oarecum voi dezvolta ce am spus dimineață, dacă nu am fost explicit. Voi porni în scrisoarea redactată de la voința politică exprimată în cadrul CEx de retragere a sprijinului politic, în calitate de ministru al Justiției. Voi porni de la voința exprimată în cele două întrevedere, de la faptul pe care vi-l spuneam că doamna premier are rol decisiv atât în formarea guvernului cât și revocarea unor membri. Luând act de aceste circumstanțe, iau în considerare că orice autoritate trebuie să aibă în vedere continuarea activității voi rămâne în minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru al Justiției”, a mai spus Toader.

Toader a precizat că premierul Viorica Dăncilă va decide ce va face cu demisia sa.

„Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și trimis-o de aseară, are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care președintele îmi evaluează, analizează, decide și emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiției”, a completat Toader.

Deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la Ministerul Justiției în locul lui Tudorel Toader, după ce PSD a decis să îi retragă sprijinul politic acestuia.

Dragnea, despre demisia lui Toader: Dar de ce să comentez? Nu-s comentator

Președintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să comenteze decizia lui Tudorel Toader de a merge la Guvern și a-și prezenta demisia, spunând că nu se consideră „comentator”. Cu o zi înainte, Dragnea făcuse lista nerealizărilor care a dus la decizia de retragere a sprijinului politic a lui Toader.

„Dar de ce să comentez faptul că cineva își depune demisia? Nu-s comentator. Ca și cum aș fi specialist”, a declarat Liviu Dragnea.

Tudorel Toader a anunțat că merge la Guvern și va prezenta demisia din funcția de ministru al Justiției, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să ia o decizie.

„Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și trimis-o de aseară, are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care președintele îmi evalueazăm analizează, decide și emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiției”, a spus Toader.

PSD a decis miercuri, în ședința Comitetului Executiv, retragerea sprijinului politic al ministrului Tudorel Toader.

Liviu Dragnea, care a declarat în mod repetat că este nemulțumit de activitatea lui Toader, a anunțat și lista de nerealizări care a dus la decizia din CEx: ‘Astăzi, în CEx, s-au exprimat din păcate foarte multe nemulțumiri la adresa dl Toader. Un om pe care eu personal îl respect și l-am sprijinit în toți acești doi ani. Dar s-a acumulat foarte multă nemulțumire din două motive. Și anume nemulțumirile și supărările miniștrilor că se tot întârzia avizarea la MJ și doamna premier a trebuit să intervină. Și faptul că s-a discutat despre inițierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuțiile trei, patru luni de zile. Astea au fost discuțiile și de aceea suntem azi aici. A fost o decizie politică”, a declarat Livi Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic