Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi. Aceștia erau suspectaţi că pregăteau atacuri în nord-estul Siriei

Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi. Aceștia erau suspectaţi că pregăteau atacuri în nord-estul Siriei
Turcia anunţă uciderea a 15 militanţi kurzi. Aceștia erau suspectaţi că pregăteau atacuri în nord-estul Siriei / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 27/12/2020, 20:46
Actualizat: 06/04/2021, 15:14

Armata turcă a anunțat că a omorât, duminică, 15 militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG), în cadrul unei operaţiuni antiteroriste într-o zonă din Siria aflată sub controlul forţelor turce şi a grupurilor insurgente aliate.

Schimburile de focuri au avut loc în nord-estul Siriei

Schimburile de focuri au avut loc în nord-estul Siriei, într-o zonă de 120 de kilometri pătraţi aflată de anul trecut sub controlul armatei turce şi a grupurilor insurgente aliate.

Turcia susţine că militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) încercau să comită atacuri teroriste. Ankara consideră organizaţii teroriste grupurile insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Comandourile noastre eroice au dat o nouă lovitură organizaţiei teroriste PKK/YPG. Cincisprezece terorişti din cadrul PKK/YPG care încercau să se infiltreze în zona aflată sub control turc dinspre sud, pentru a comite un atac, au fost neutralizaţi cu succes”, a comunicat Ministerul Apărării de la Ankara, relatează agenţia de presă Reuters.

Grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) a fost aliat al Statelor Unite în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Erdogan: Turcia vrea relații mai bune cu Israelul, dar teritoriile palestiniene sunt „o linie roșie”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că țara sa și-ar dori relații mai bune cu Israelul, însă că politicile acestui din urmă stat față de palestinieni sunt în continuare „inacceptabile”.

Cândva state aliate, Turcia și Israel au cunoscut o deteriorare a relațiilor bilaterale în ultimii ani. Ankara a condamnat în repetate rânduri ocupația israeliană din Cisiordania și modul în care autoritățile israeliene îi tratează pe palestinieni, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Totodată, Turcia a criticat și normalizarea relațiilor dintre Israel și patru state majoritar musulmane, apropiere diplomatică susținută de Administrația președintelui în exercițiu al Statelor Unite, donald Trump.

„Politicile privind palestinienii reprezintă linia roșie pentru noi. Este imposibil pentru noi să acceptăm politicile Israelului în legătură cu Palestina. Acțiunile lor nemiloase sunt inacceptabile. Dacă nu ar fi existat astfel de probleme la nivel înalt, legăturile noastre ar fi putut să fie foarte diferite. Ne-ar fi plăcut să ne ducem relația la un nivel mai bun”, a declarat Erdogan.

Ministerul israelian de Externe a refuzat să comenteze declarațiile lui Erdogan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase