Ucigașul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, scandal în pușcărie înainte de eliberare. Ce pretenții are Marian Clită

Ucigașul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, scandal în pușcărie înainte de eliberare. Ce pretenții are Marian Clită
Marian Clită
Publicat: 24/06/2022, 19:35
Actualizat: 24/06/2022, 20:07

Ucigașul disidentului Gheorghe Ursu a dat în judecată conducerea penitenciarului în care își execută ultimele luni de detenție. Magistrații au respins cererea celebrului criminal Marian Clită, care mai are de stat în închisoare cel mult jumătate de an.

Condamnat la 14 ani pentru omor deosebit de grav, Marian Clită a fost încarcerat la data de 3 martie 2010, după ce a fost acuzat că, în 1985, l-a omorât, în închisoare, pe inginerul Gheorghe Ursu, un disident al guvernului comunist.

Obișnuit cu viața în detenție, Clită a început să muncească în spatele gratiilor, pentru a-și reduce pedeapsa și a reușit, astfel, să obțină 15 zile câștig, a primit 11 recompense, însă a avut și zece abateri disciplinare.

De altfel, ultima dintre aceste fapte i-a provocat și cele mai mari necazuri. Încarcerat la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, lui Marian Clită i-a fost schimbat, la un moment dat, regimul de detenție, din închis în semideschis, având în vedere că se apropie cu pași repezi de executarea pedepsei.

Totuși, în urma unei abateri disciplinare pe care autoritățile au evaluat-o drept „gravă”, Clită s-a întors la regimul închis, de unde nu se poate libera înainte de termen, deoarece acest lucru nu se poate face, conform legii, decât de la regim semideschis sau deschis.

Marian Clită a atacat măsura în instanță, iar Judecătoria Drobeta-Turnu Severin a decis să respingă solicitarea deținutului.

Clită, recompensat de 11 ori în închisoare

Potrivit motivării instanței, ”din actele dosarului rezultă că petentul a început executarea pedepsei la data de 03.03.2010, urmând să expire în termen la data 08.12.2022, a participat la activități productive și a obținut 15,08 zile câștig în perioada decembrie 2014-iunie 2018, a fost sancționat disciplinar de 8 ori și are două abateri disciplinare în curs de cercetare și a fost recompensat de 11 ori.

Având în vedere abaterea disciplinară foarte gravă reținută în sarcina petentului, sancțiune rămasă definitivă prin neformularea plângerii împotriva hotărârii comisiei de disciplină, se apreciază că, în mod corect, s-a reținut de judecătorul de supraveghere că fapta săvârșită de petent îl face incompatibil cu regimul semideschis de executare a pedepsei, motiv pentru care, instanța va respinge ca nefondată contestația formulată de deținut”, au motivat magistrații.

Marian Clită a fost condamnat pentru asasinarea, în 1985, a lui Gheorghe Ursu, după un ordin pe care l-ar fi primit de la colonelul Tudor Stănică, fost șef al Direcției de Cercetare Penală a Miliției.

Multă vreme, Clită a susținut, însă, că întregul dosar ”Ursu” ar fi fost măsluit și că, de fapt, interesul ar fi fost pedepsirea lui Tudor Stănică. Aflat în închisoare, Clită arată acuzator cu degetul către Dan Voinea, celebrul anchetator militar care a instrumentat cazul.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri