UCIS cu 11 lovituri de CUȚIT. Autorii omorului de la Mediaș, recent ELIBERAȚI din pușcărie

UCIS cu 11 lovituri de CUȚIT. Autorii omorului de la Mediaș, recent ELIBERAȚI din pușcărie
Publicat: 15/01/2019, 12:33
Actualizat: 26/03/2019, 06:34

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 25 de ani a fost adus la Secția de primiri urgențe a Spitalului din Mediaș, unde a murit ca urmare a rănilor suferite într-o altercație dintr-un bar de noapte. Sesizați de incident, polițiștii au avut nevoie de imaginile de pe camerele de supraveghere. În ele, se pot vedea mai mulți tineri – băieți și fete – fugind pe o alee. Unul dintre ei este ajuns din urmă de trei indivizi și cade la pământ, lovit cu pumnii și picioarele. În mânile a doi dintre agresori se poate vedea câteun cuțit, cu care unul dintre ei îl lovește de mai multe ori pe cel căzut.

Din cercetările polițiștilor, a rezultat că Marius Rusu (30 de ani, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (38 de ani, cu antecedente penale), A.P. (34 de ani, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017, cu un rest 423 zile) s-au dus să se distreze sâmbătă într-un club de noapte din Mediaș.

La un moment dat, când un grup de 10 bărbați a intrat local și s-a oprit lângă masa celor trei, a izbucnit o altercație. Pe imaginile camerelor de supraveghere se vede cum nou-veniții se ceartă cu cei de la masă, apoi se împing și vor să arunce în ei cui scaunele din club. Când cei trei se ridică de la masă – doi cu câte un cuțit în mână, iar unul cu un ciomag – toată lumea o ia la fugă afară.

„Văzând că Rusu se îndreaptă către ei cu un cuțit, membrii grupului din care făcea parte și victima, părăsesc clubul și o iau la fugă către poarta imobilului, aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, urmăriți imediat de către R.M., O.O.I., A.P. Victima Andrei Faghiura (25 de ani) alunecă pe zăpadă și cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. și O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuțit. O.O.I. se poziționează în dreptul capului victimei și îl lovește cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, Marius Rusu lovește victima aflată la pământ de 11 ori cu cuțitul în zona membrelor inferioare. Acesta este împiedicat să mai lovească în continuare cu cuțitul de către O.O.I., care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează și cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. și O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă și A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o lovește cu pumnii și cu picioarele tot în zona capului,” se arată într-un comunicat al Parchetului.

Tânărul agresat a murit în urma hemoragiei provocate de loviturile de cuțit care i-au secționat artera femurală.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea suspecților R.M., O.O.I. și A.P. pentru 24 de ore, pentru omor și lovire sau alte violențe, urmând a se emite ordonanța de punere în mișcare a urmăririi penale și a se solicita judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

Marius Rusu a fost eliberat condiționat în 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce a făcut aproape 10 din cei 13 ani de închisoare la care a fost condamnat pentru două tentative de omor. Ambele comise în același mod, lovituri de cuțit asupra unor oameni fără apărare.

foto: captura youtube.com

Profitând de crima de la Mediaș, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan atacă din nou coaliția guvernamentală, pe care o acuză că se ocupă doar de interesele infractorilor.

„Crima de la Mediaș arată din nou natura profund infracțională și anti-națională a guvernării PSD-ALDE. De peste doi ani de zile, PNL, USR și un număr mare de români atrag atenția cu privire la natura infracțională a acestei guvernări, care, în cel mai clar și transparent mod cu putință, se preocupă doar de interesele hoților și criminalilor. Principala preocupare a guvernării – să scape infractorii de pușcărie, pe Dragnea inclusiv. Acestă guvernare, condusă de un condamnat și de marionetele sale agățate în geam la Palatul Victoria este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice și a statului de drept. Această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieșit de mult timp din cadrul constituțional și nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România și instituțiile sale”, a scris Turcan pe Facebook.

„Recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă.”

Duminică seara, deputatul PNL Florin Roman anunța va depune un proiect de lege care prevede că persoanele care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii privind regimul compensatoriu.

„Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme,” scrie Roman pe Facebook. „700 s-au reîntors deja în pușcării. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de crime, violurisau tâlhării. Legea regimului compensatoriu, depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lunăs-a ajuns la 6 zile pe lună, la o luna de pedeapsa. Legea PSDragnea a fost votată in parlament in Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari sa scape și corupții lor!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului