Un afacerist rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui sau celor care-l arestează pe Vladimir Putin „mort sau viu”

Un afacerist rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui sau celor care-l arestează pe Vladimir Putin mort sau viu
Un afacerist rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui sau celor care-l arestează pe Vladimir Putin "mort sau viu" / Sursă foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 02/03/2022, 23:51

Afaceristul rus Alex Konanykhin promite 1.000.000 de dolari celui sau celor care „îl arestează pe Vladimir Putin”. Acesta spune, pe Linkedin, că postarea sa a fost blocat de Facebook din cauza fotografiei care însoțea textul și care menționa că Putin trebuie prins „viu sau mort”.

O recompensă de 1.000.000 de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin a fost oferită ofițerilor militari de către antreprenorul rus Alex Konanykhin într-o postare pe care a publicat-o pe rețelele de socializare săptămâna aceasta, în timp ce Rusia își continua invadarea Ucrainei, relatează Jerusalem Post.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe criminalul de război Putin în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn.

Putin nu este președintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri. Orda este cuvântul rusesc pentru „hoardă”, o bandă de prădători și jefuitori.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele „Căutat. Mort sau viu. Vladimir Putin, pentru crimă în masă”.

Konanykhin, relație tensionată cu guvernul rus

Până la vârsta de 25 de ani, Konanykhin avea un imperiu de peste 100 de firme. Până în 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a făcut chiar parte din prima delegație a președintelui rus Boris Elțin la Washington.

În 1996, în timp ce locuiau în SUA, Konanykhin și soția sa au fost arestați de agenți federali de imigrare sub acuzația de încălcare a condițiilor vizelor americane. Cazul a fost aparent declanșat după ce autoritățile ruse au susținut că a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova.

Omul de afaceri a fost anchetat săptămâni întregi, agenții FBI depunând mărturie că mafia rusă a pus recompensă pe capul lui Konanykhin. De asemenea, un fost agent KGB a mărturisit că are îndoieli serioase cu privire la acuzațiile formulate împotriva oligarhului.

În timpul procesului, Konanykhin a mărturisit că unii dintre consilierii săi au început să facă presiuni pentru bani și l-au amenințat, determinându-l să se mute în Ungaria. El a susținut că a fost apoi amenințat din nou, ceea ce l-a determinat să fugă în Cehia și apoi la New York.

Konanykhin s-a plâns de amenințările la adresa oficialilor ruși și chiar a lui Elțin. La un moment dat, autoritățile au încetat să mai investigheze amenințările și au început să-l investigheze, susținând că a transferat ilegal 8 milioane de dolari de la bancă în conturile sale personale de peste mări. Autoritățile ruse au susținut că versiunea sa a evenimentelor este falsă și urmărea să calomnieze foștii angajați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...