Un agent de la Penitenciarul Vaslui, prins în flagrant în timp ce primea mită, destituit din funcție

Un agent de la Penitenciarul Vaslui, prins în flagrant în timp ce primea mită, destituit din funcție
Publicat: 28/08/2013, 21:01
Actualizat: 28/08/2013, 21:01

Un agent de la Penitenciarul Vaslui, prins în flagrant la începutul acestui an în timp ce primea mită de la un ofițer sub acoperire al DNA, a fost destituit din funcție, acesta având și alte abateri disciplinare, comise în ultimii ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisia de disciplină de la Penitenciarul Vaslui a decis desfacerea contractului de muncă a agentului Costel Gemene, care în februarie 2013, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 500 de lei de la un ofițer sub acoperire al Direcției Naționale Anticorupție, într-un loc public din Vaslui.

Potrivit conducerii Penitenciarului Vaslui, agentului îi sunt imputate mai multe abateri disciplinare comise în ultimii ani.

„Agentul Ciprian Costel Gemene a încălcat de mai multe ori unele prevederi ale Legii 293/2004 privind statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. Printre aceste abateri ar fi neinformarea conducătorilor ierarhici superiori și celelalte autorități abilitate cu privire la infracțiunile de care a luat cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu ori manifestarea unui comportament necorespunzător față de persoanele private de libertate. La stabilirea măsurii de destituire s-a avut în vedere și istoricul disciplinar al agentului care, în ultimii trei ani, a mai fost sancționat de cinci ori pe linie de serviciu”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Agentul de penitenciar Costel Gemene a fost prins în flagrant, în 21 februarie, în timp ce primea, într-o piață din municipiul Vaslui, suma de 500 de lei de la un investigator sub acoperire, cercetările arătând că gardianul primea bani de la apropiați ai deținuților pentru a le duce celor din urmă telefoane mobile, informa Direcția Generală Anticorupție.

Flagrantul a fost organizat după ce ofițerii SJA Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că agentul de penitenciar primește diferite sume de bani de la apropiații persoanelor încarcerate, în schimbul introducerii în incinta penitenciarului a unor bunuri, printre care și telefoane mobile.

Potrivit DGA, gardianul primea de la persoanele încarcerate un număr de telefon mobil pe care, ulterior, îl accesa și stabilea o întâlnire cu persoanele apropiate deținutului. În urma întâlnirii dintre gardian și cunoștința persoanei încarcerate, acesta primea bunurile, precum și o sumă de bani ce reprezenta contravaloarea serviciilor prestate. Sumele de bani erau cuprinse între 300 și 500 de lei, iar după primirea acestora, agentul introducea în penitenciar telefoanele mobile care ajungeau în cele din urmă la deținut.

Ulterior, un procuror a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele gardianului, acuzat de luare de mită, și a prezentat instanței o propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura interdicției de părăsire a localității pe 30 de zile. Ulterior, gardianul a plecat în concediu de odihnă timp de aproape o lună.

În urmă cu doi ani, agentul de la Penitenciarul Vaslui s-a împușcat în piept cu arma din dotare, în timp ce efectua serviciul de patrulare între două posturi de pază din interiorul instituției. Costel Gemene a fost găsit rănit, într-o baltă de sânge, de către șeful de tură, după ce acesta din urmă a auzit două focuri de armă din zona sectorului unde agentul își desfășura serviciul de patrulare.

Ulterior, a fost anunțată ambulanța, tânărul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Agentul a stat în spital trei luni de zile, revenind în activitate în luna septembrie 2010. Sancțiunea disciplinară de amânare a avansării în grad a lui Costel Gemene a fost luată două luni mai târziu, după comunicarea rezultatului anchetei de către Parchetul Vaslui.

Agentul Costel Gemene a mai fost sancționat disciplinar în urmă cu doi ani, după ce, în vara lui 2010, s-a împușcat în piept cu arma din dotare în timpul executării serviciului de pază al deținuților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...