Un bărbat a murit după ce ar fi băut Alcofarm

Un bărbat a murit după ce ar fi băut Alcofarm
Publicat: 10/06/2013, 16:18
Actualizat: 31/03/2019, 11:21

Un bărbat de 40 de ani din comuna bihoreană Mierlău a murit, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Județean din Oradea, unde a ajuns cu simptome de intoxicație cu spirt, sora acestuia spunând că bărbatul a băut Alcofarm, loțiune care ar fi provocat moartea mai multor persoane din Bihor.

Dr. Carmen Pantiș, medic-șef al secției de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost internat, în urmă cu șase zile, având simptome similare cu cele ale pacienților intoxicați cu spirt sanitar.

„Avea acidoză metabolică severă, a orbit și a intrat în comă profundă. În încercarea de a-i purifica sângele, s-au făcut patru ședințe de hemodializă, dar nu a mai rezistat. Absolut toate organele i-au fost afectate iremediabil”, a spus dr. Pantiș.

Sora bărbatului le-a spus medicilor că bărbatul a băut Alcofarm deoarece în localitatea Mierlău acest produs, retras de pe piață în cursul lunii mai, încă se mai vinde, astfel că reprezentanții spitalului au anunțat Direcția de Sănătate Publică Bihor.

„Am și trimis o echipă în Mierlău să verifice magazinele și cafe-barurile din zonă și totodată am anunțat și Parchetul Bihor”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX șeful Direcției de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

În luna mai, loțiunea de îngrijire a pielii Alcofarm, care conține alcool metilic și care ar fi provocat moartea mai mulți bihoreni, după ce au băut din ea, a fost retrasă de la comercializare în urma unei anchete a Protecției Consumatorilor în Regiunea de Nord-Vest.

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, Cristian Nicula, declara că produsul, al cărui recipient este similar celui pentru spirt medicinal, conține alcool metilic și a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.

DSP Bihor, care a alertat Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj despre existența alcoolului metilic în această loțiune de îngrijire a pielii, informa că suspectează doar o legătură între consumarea acestui produs și decesul a 19 persoane din 21 intoxicate, procurorii bihoreni făcând o anchetă în acest caz.

„Noi suspectăm, fără a putea fi sută la sută siguri, o legătură între consumul de loțiune cosmetică Alcofarm și decesul a 19 persoane din cele 21 intoxicate, respectiv mutilarea altor două persoane care în primăvara acestui an au rămas fără vedere și cu grave disfuncții renale după ingerarea unor substanțe toxice, rămânând dependente de dializă pentru tot restul vieții”, declara dr. Dorel Țîrț, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Conducerea DSP Bihor a anunțat încă din 9 aprilie că în județ a avut loc o „explozie” a cazurilor de intoxicări letale cu combinații alcoolice din diferite substanțe extrem de nocive, precum alcoolul sanitar, lichidul de frână, lichidul de parbriz și antigelul. „

Firma producătoare a loțiunii Alcofarm este din Năsăud, însă potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud nu mai funcționează din 2011 și se află în insolvență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini sfâșietoare într-o grădină zoologică. O femelă cimpanzeu își plânge puiul mort de luni de...
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO. B-21 Raider, „primul avion militar de generația a 6-a din lume”, este cel...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
Tatăl bărbatului care a violat şi a ucis o fetiţă de 8 ani din Botoşani...
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur"...
Sindy și Vlădaia, eliminate de la Insula de 1 milion! Strategia care le-a trimis direct...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Călătorie EPICĂ în plin război! De la Paris la BUCUREȘTI, prin...
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM:...
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Peste jumătate dintre răspunsurile ChatGPT sunt greșite, arată un studiu
×