Un bărbat confirmat cu coronavirus a îndurat condiții groaznice în așteptarea deciziei pentru a pleca acasă ”Am stat în picioare 12 ore. N-am avut nici măcar apă. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte că să-mi revin”

Un bărbat confirmat cu coronavirus a îndurat condiții groaznice în așteptarea deciziei pentru a pleca acasă ”Am stat în picioare 12 ore. N-am avut nici măcar apă. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte că să-mi revin”
Un bărbat confirmat cu coronavirus a îndurat condiții groaznice în așteptarea deciziei pentru a pleca acasă ”Am stat în picioare 12 ore. N-am avut nici măcar apă. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte că să-mi revin”
Publicat: 09/10/2020, 14:23
Actualizat: 06/04/2021, 14:41

Un bărbat din Sibiu, in varsta de 58 de ani, s-a prezentat la Spitalul Județean pentru internare, in urma indicatiilor primite de DSP. 

Bărbatul a vrut să călătorească la fiul sau în Viena și astfel s-a testat pentru Covid-19 , la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde rezultatul a fost pozitiv. După o zi și jumătate a fost sunat de DSP pentru investigații amănunțite. Puțîn după ora 14 a ajuns în curtea unității medicale. În așteptarea efectuării triajului epidemiologic, bărbatul a așteptat patru ore pentru a-și face analizele de sânge, în condiții dificile, potrivit  publicației locale Turnul Sfatului.

Barbat confirmat cu Covid-19: Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta și nu eram doar eu, erau și pacienți cu probleme, pacienți care nu se simțeau bine, pacienți cu febră

„Acolo începe adevărata epopee și cu cei de la DSP de unde a trebuit să primesc o decizie de carantinare și cu cei de la spital. Am ajuns la spital acolo unde se face triajul. Vreau să vă spun că trebuie să stai afară, deși este octombrie și vremea s-a răcit considerabil. Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta și nu eram doar eu, erau și pacienți cu probleme, pacienți care nu se simțeau bine, pacienți cu febră. Chiar am lăsat pe cineva care avea febră să meargă înaintea mea. Durează patru ore până îți fac analizele de sânge. Am așteptat în curte, în picioare. Nu sunt scaune să stea oamenii jos. Toată lumea stătea pe o bordură, pe o țeavă din aceea de gaz, care pe unde putea. Și au fost în jur de 40 de persoane”, mai povestește pacientul, potrivit sursei citate.

Deși starea de sănătate era una bună, pacientul a trebuit să aștepte însă decizia de la DSP pentru a putea părăsi spitalul.

A fost ținut 12 ore în curtea spitalului: M-am supărat și am plecat acasă. M-am întors a două zi dimineață după decizie. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte ca să-mi revin

„Cu toate că medicul a decis că pot pleca acasă, pentru a face asta avem nevoie de o decizie de la DSP, care ar fi trebuit să ajungă în două ore, după cum mi-au spus cei de acolo. La 12 și 10 minute noaptea m-au anunțat că nu mai sosește decizia și că trebuie să aștept până dimineața. M-am supărat și am plecat acasă. M-am întors a două zi dimineață după decizie și am suportat mustrarea din partea doctorilor, dar n-aș mai fi putut să stau. Mi-a fost frig toată ziua, iar dacă aș fi rămas ar fi trebuit să aștept în față, afară. Ne spuneau că este cortul acela de triaj, dar ce să facă mai bine de 40 de oameni câți eram într-un cort cu trei paturi. Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte ca să-mi revin. Eu nu mă mir că în România se moare din cauza asta. Eu n-am simptome, dar după ziua de ieri am ajuns să fiu răcit. Nu mă mir că suntem printre primele țări din Europa la cazurile de morți, dacă așa se face triajul la noi”, spune sibianul.

Managerul spitalului din Sibiu spune că știe de situație și susține că motivul principal este lipsa de personal.

„Așa ajungem ca pacientul să stea foarte multe ore până când avem, ca să spunem așa, o imagine completă a pacientului, cu analize, cu radiografii și cu un computer tomograf toracic. Acestea sunt problemele”, spune Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...