Un bărbat rănit în explozia de la Brașov va fi transferat la o clinică din străinătate

Un bărbat rănit în explozia de la Brașov va fi transferat la o clinică din străinătate
Publicat: 11/11/2015, 15:44
Actualizat: 12/11/2015, 09:08

Potrivit managerului Spitalului Județean Brașov, Daniela Neculoiu, starea bărbatului în vârstă de 46 de ani s-a înrăutățit, urmând ca în cursul zilei de miercuri el să fie transportat cu un elicopter la o clinică din străinătate, cel mai probabil în Austria.

Ea a precizat că transportul pacientului este riscant, însă aparținătorii au decis transferarea acestuia.

„Starea bărbatului s-a înrăutățit și are nevoie de ventilare mecanică mai puternică, deoarece plămânii au mai cedat și suferă de insuficiență respiratorie acută severă. Aparținătorii acestuia au cerut transferul la o clinică din străinătate, au fost făcute toate documentele și acum stăm pe telefoane cu Ministerul Sănătății petnru asigurarea transportului. Trasferul va fi făcut astăzi (miercuri – n.r.), nu știm exact unde, probabil la o clinică din Austria”, a spus managerul Spitalului Județean Brașov.

Cealaltă victimă aflată în stare gravă, o femeie de 51 de ani, este în continuare ventilată mecanic, însă starea ei este stabilă. De asemenea, și ea urmează să fie transferată la o clinică din străinătate.

La Secția de chirurgie plastică mai sunt internați trei bărbați cu vârste între 40 și 55 de ani, însă starea acestora este bună, fără complicații.

Tot miercuri, Guvernul a decis că familia bărbatului care și-a pierdut viața în urma exploziei va primi un ajutor de urgență de 5.000 de lei.

Explozia, urmată de un incendiu, s-a produs, joi seară, la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Brașov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Brașov – CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriașe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brașov.

Stelian Rechițean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, declara că în momentul producerii exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar în clădire se aflau în total 11 persoane, una dintre acestea nefiind angajată a unității de panificație, ci fiind venită din exterior cu treabă, cel mai probabil pentru a lua făină.

Angajații fabricii de pâine erau în schimbul al doilea.

Potrivit sursei citate, dintre cei 11 oameni aflați în clădire, cinci au fost răniți, fiind preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean Brașov, cinci au scăpat nevătămați, iar unul a căzut într-un buncăr de făină adânc de 15 metri, fiind scos de către echipele de intervenție cu arsuri și politraumatisme.

Ulterior, bărbatul care a fost scos de sub dărâmături a murit la spital.

Potrivit sursei citate, la locul exploziei s-a intervenit cu 12 autospeciale cu apă și spumă și cu 12 ambulanțe și SMURD, pe plan local. El a mai spus că a fost instituit planul roșu în condițiile în care erau mai mult de zece persoane implicate în acest caz.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, spunea că explozia s-ar fi produs din cauza nerespectării concentrației pulberilor de făină emanate în spațiu închis, potrivit primelor cercetări la fața locului.

O echipă de specialiști de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroșani investighează cauzele exploziei.

Clădirea unde a avut loc explozia are cinci etaje și a fost afectată parțial de explozie, în urma căreia foarte multe cioburi s-au împrăștiat în curțile locuințelor aflate în apropiere.

Fabrica de pâine Vel Pitar din Brașov era asigurată la compania Omniasig VIG, polița acoperind riscurile de explozie și incendiu pentru clădire, conținutul și utilajele din interior, a anunțat, vineri, asigurătorul. Compania de asigurări a transmis, într-un comunicat, că o echipă a acesteia s-a deplasat la Brașov imediat după producerea exploziei, iar mai multe detalii vor fi anunțate pe măsură ce investigațiile oficiale aflate în desfășurare vor permite acest lucru.

Polițiștii brașoveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au deschis un dosar in rem în acest caz, fiind cercetate cinci infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă de către angajator și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă de către angajați, dar pe parcursul anchetei este posibil să mai apară și alte aspecte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic