Un cutremur a avut loc, miercuri, în județul Covasna. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur a avut loc, miercuri, în județul Covasna. Ce magnitudine a avut seismul
Publicat: 14/10/2020, 19:18
Actualizat: 06/04/2021, 15:37

Un seism cu magnitudinea de 2,7 pe scara Richter a avut loc miercuri după-amiază în județul Covasna.

Seismul a avut magnitudinea de 2,7

Conform datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 16:24, în județul Covasna, la adâncimea de 138 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54 km NE de Brașov, 93 km SV de Bacău, 126 km N de Ploiești, 140 km E de Sibiu, 160 km NE de Pitești, 176 km SV de Iași, 180 km NV de Galați, 184 km N de București, 184 km NV de Brăila și 193 km E de Cluj-Napoca.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Seismul a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter.

Kit-ul care îți poate salva viața în caz de cutremur

Fiecare persoană trebuie să știe și să ia câteva măsuri preventive în eventualitatea unui seism de magnitudine considerabilă, care poate avea importante pagube umane și materiale.

În primul rând, este necesar un plan de urgență pentru familia dumneavoastră, susțin experții Habitat for Humanity România. Fiecare membru al familiei trebuie știe ce să facă acasă, la școală sau dacă seismul are loc când membrii familiei sunt separați unul de celălalt. Stabiliți un loc de întâlnire, în care toată familia să știe să ajungă. Este indicat să vorbiți cu un prieten din afara localității să fie persoană de contact în cazul unui cutremur. Fiecare membru al familiei trebuie să memoreze numărul de telefon al persoanei de contact.

Pe de altă parte, trebuie să aveți la îndemână un kit de urgență în caz de cutremur. Acesta trebuie să fie ușor de transportat și să conțină:

Apa este esențială pentru supraviețuire. Stocați cel puțin doi litri de apă de persoană/zi. Cea mai bună este apa plată îmbuteliată în sticle mici de plastic. Acestea trebuie puse într-un loc răcoros, la întuneric. În cazul în care după cutremur veți avea acces la apă din alte surse, fierbeți apa timp de minim 10 minute și apoi după răcire se poate consuma în siguranță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase