Un elev din Olt cere daune de 80.000 de lei după ce a fost mutat din liceu

Un elev din Olt cere daune de 80.000 de lei după ce a fost mutat din liceu
Publicat: 25/11/2016, 11:48
Actualizat: 08/02/2017, 21:46

Andrei Ionuț Ciocîrlău, acum în clasa a XII-a la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Slatina, ceruse, alături de alți colegi, în scris Primăriei Drăgănești-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun. Acesta era, la acea dată, elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt. Demersul i-a atras reproșuri din partea dirigintelui și conducerii școlii, băiatul susținând chiar că ar fi fost bătut.

Elevul a declarat el pentru MEDIAFAX că o comisie venită de la ISJ și minister să verifice situația reclamată a încercat să mușamalizeze situația.

Până la urmă, în acest dosar au devenit pârâți nu mai puțin de 61 de persoane și instituții, printre care directorul și directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, unde elevul învăța, dirigintele și profesorul de matematică, Inspectorul Școlar General și alți inspectori, Ministerul Educației și un auditor al ministerului, dar și mai mulți elevi ai liceului, foști colegi ai tânărului.

„Nu i-am acționat în instanță pe toți aceia care sunt acum părți în proces. Am acționat în instanță liceul, Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației. Am solicitat luarea măsurilor împotriva persoanelor acelea fizice, iar judecătorul i-a introdus în cauză pe respectivii elevi și profesori și reprezentanți ai ISJ și Ministerului Educației. Am fost pus să depun cererea de chemare în judecată, care are 40 de pagini, în 61 de exemplare, pentru fiecare dintre părți. Le-am scanat-o și le-am trimis-o pe mail, în 61 de mailuri, dar n-au vrut să o scoată, deși sunt obligați pentru îndeplineam toate condițiile, inclusiv semnătura electronică extinsă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Ionuț Ciocîrlău.

Elevul cere, printre altele, și achitarea unor daune de 80.000 lei, dar și sancționarea inspectorilor și profesorilor care l-au sancționat pe nedrept.

„În instanță, cer anularea sancțiunilor disciplinare impuse de către unitatea de învățământ și înlăturarea tuturor consecințelor, daune morale și materiale în cuantum de 80.000 lei, luarea măsurilor legale împotriva elevilor, profesorilor, inspectorilor din cadrul ISJ și Ministerului Educației pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu”, a mai declarat adolescentul.

Până la urmă, Andrei Ionuț Ciocîrlan a fost mutat disciplinar la un liceu din Slatina. El spune că, pe deoparte, se bucură că a scăpat de profesorii și colegii cu care nu se mai înțelegea, la Drăgănești, dar nu este împăcat cu ideea că s-a făcut un abuz în cazul său. Pe lângă acțiunea în instanță, Andrei a făcut și o plângere la DIICOT, după ce mai mulți foști colegi i-ar fi spart contul de Facebook și mailul.

„Mutarea disciplinară a fost decisă în luna mai 2016, dar scandalul a început încă de când eram în clasa a IX-a. Am făcut și o plângere penală la DIICOT pentru accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și violarea secretului corespondenței. Patru elevi din cadrul liceului mi-au intrat pe contul de Facebook și pe mail. Am fost lovit, în școală de alți elevi mai mari, după ce de pe contul meu fuseseră trimise diverse mesaje către aceștia. Profesorul de serviciu nu a luat în seamă incidentul. M-am dus la director, care de asemenea m-a ignorat. Între timp, am sunat și la Poliție și am depus plângere. Ulterior, am fost chemat cu părinții la școală, fiind amenințat că tot eu voi fi sancționat dacă nu-mi retrag plângerea”, a mai spus tânărul.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aleg să nu facă nicio declarație privind acest subiect, până la finalizarea procesului.

„Am discutat și cu juristul ISJ și nu vom emite niciun punct de vedere pe acest subiect. Nu putem spune nimic atât timp cât este un proces pe rolul instanței”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul școlar general Felicia Man.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase