Un episcop îl acuză pe Iohannis: „A devenit nihilist cu acte în regulă.”

Redactor:
Corespondenti
Un episcop îl acuză pe Iohannis: „A devenit nihilist cu acte în regulă.”
Episcopul Hușilor, Ignatie, a lansat, joi, un atac, pe contul său de Instagram, la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a devenit „nihilist cu acte în regulă", după declarațiile privind familia tradițională.

Episcopul Hușilor, Ignatie, spune că „dragostea fără măsură față de minoritățile sexuale l-a metamorfozat pe președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid.”

„Având în fundal definiția lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă: Â«Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează.» Dragostea fără de măsură față de minoritățile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid (cred că, mai pe românește, așa-i spune flitului) față de Â«majoritățile»(heterosexuale). Ăsta se numește progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul Â«tolerant» al omului recent. Sau Â«așa cum se spune popular», în timp ce unii suntem niște muște intolerante, infatuate și vrednice de a fi ucise cu flitul, alții sunt oameni cu Â«mințile luminate» la neonul progresismului și vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranței neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată și neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul președinte”, a scris Episcopul Ignatie pe contul său de Instagram.

Klaus Iohannis a declarat, marți, că nu există stat de drept fără drepturile omului iar când vine vorba de toleranță societatea are un drum lung de parcurs. Acesta a precizat că românii „i-au tratat cu flit” pe politicienii care au propagat ura, referindu-se la referendumul pentru familie.

„Stat de drept fără drepturile omului nu se poate. Trebuie să ne reamintim că aceste lucruri sunt statuate și în Constituția noastră. Le avem în Constituție. Nu e suficient ca un lucru să fie scris în Constituție. Trebuie să fie respectat și pus în practică. În această zonă cred că societatea mai are un drum lung de parcurs. E vorba de acceptare, educație și toleranță. Vă amintiți când a apărut lucrul cu referendum, eu de îndată am devenit inamicul numărul 1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Din păcate, am avut dreptate. Românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au propagat ura și pur și simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult asupra clasei politice care au promovat agresiv, cu un discurs bazat pe ură și intoleranță, acel referendum. Românii au arătat că sunt un popor deschis și că acționează cu totul și cu totul altfel decât acționează unii politicieni și sociologi”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”.

Președintele Iohannis a răspuns astfel la întrebarea unui reprezentat de la ACCEPT care a întrebat care e rolul politicienilor pentru combaterea homofobiei, în contextul în care Senatul a respins două proiecte care vizează parteneriatul civil și dacă poate exista stat de drept fără drepturile omului.

Senatul a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia în fața notarului sau la Starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie. Actele normative arătau drepturile și obligațiile partenerilor.

Referendumul național pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, din 6 și 7 octombrie 2018 nu a fost valabil, întrucât nu au participat cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

 

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide