Un fost călugăr, trimis în judecată, după ce a întreținut relații sexuale cu un alt bărbat. Ce secret ascundea inculpatul

Un fost călugăr, trimis în judecată, după ce a întreținut relații sexuale cu un alt bărbat. Ce secret ascundea inculpatul
Publicat: 23/12/2015, 19:25
Actualizat: 23/12/2015, 19:41

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Nicolae Sima pentru infracțiunea de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar SIDA.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 07 spre 08 noiembrie, Nicolae Sima, persoană infectată HIV/SIDA, a întreținut relații sexuale neprotejate cu un bărbat, într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fără să- i spună că este bolnav „creându-se astfel riscul transmiterii HIV – virusul imunodeficienței umane care conduce la apariția sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA”.

„Inculpatul Sima Nicolae știa din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, iar din luna august 2012 este în evidența Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ca persoană infectată HIV/SIDA”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului București.

Nicolae Sima din Medgidia a fost cercetat de polițiști, în 2012, după ce ar fi plătit doi adolescenți, de 14 ani și 17 ani, să întrețină relații sexuale orale cu el.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, din 26 ianuarie 2012, Nicolae Sima a fost stareț al Mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion” din localitatea 23 August, în perioada 1 septembrie 2006 – 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie.

Conform sursei citate, bărbatul a fost exclus însă din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea față de autoritățile bisericești superioare, administrarea cu rea-voință și în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii și fals și uz de fals în scopul escrocării bunei credințe ale închinătorilor și pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare minuni.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului mai declarau, în urmă cu trei ani, că Sima le prezenta credincioșilor o serie de așa-zise moaște a unor sfinți, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodată. De asemenea, fostul călugăr Macarie ar fi organiza și unele false slujbe de exorcizare, „cu sprijinul unor acoliți, care se dădeau a fi posedați de diavol, cu scopul de a-i induce în eroare pe oamenii de bună credință”.

Potrivit sursei citate, după ce Nicolae Sima a fost exclus din viața călugărească, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca și alți foști preoți caterisiți din Biserica Ortodoxă Română, unei structuri bisericești necanonice din Italia, „adică nerecunoscută de către nicio Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos și abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano și Aquilea, care probabil l-a și racolat drept slujitor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea